News Flash:

Angela Merkel anunta crearea unui fond de 500 de milioane euro pentru estul Ucrainei

24 August 2014
906 Vizualizari | 0 Comentarii
Cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele ucrainean, Petro Porosenko, au anuntat crearea, in curand, a unui fond special de 500 de milioane de euro pentru reconstruirea infrastructurii in regiunea Donbas, afectata de conflictul intre armata ucraineana si insurgentii prorusi.
"Ne amintim cu totii de Planul Marshall destinat Europei postbelice. Pot spune astazi ca acesta este Planul Merkel, destinat reconstruirii infrastructurii in Donbas", a spus Porosenko.
"A venit vremea ca pacea sa se instaureze in zona Donbas. Administratia ucraineana va face totul, in colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va intampla in detrimentul suveranitatii, integritatii teritoriale si independentei Ucrainei", a spus Porosenko.
Angela Merkel a pledat, in cursul vizitei la Kiev, pentru instituirea unui armistitiu bilateral in regiunile separatiste din estul Ucrainei. "Pentru a obtine succesul, trebuie sa fie doua parti. Nu se poate ajunge la pace in mod unilateral. Sper ca discutiile cu Rusia vor fi incununate de succes. Planul exista, trebuie sa fie urmat de actiuni", a spus Merkel, pledand pentru un armistitiu bilateral in estul Ucrainei. Mediafax.ro

planul merkel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1027 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038946 (s)