News Flash:

Amenzi pentru timisorenii care nu au asigurate locuintele impotriva dezastrelor naturale

10 Ianuarie 2014
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
Municipalitatea va trece în acest an la amendarea timişorenilor care nu-şi încheie asigurări obligatorii împotriva dezastrelor naturale, chiar dacă au unele facultative.

'Avem în municipiu 160.000 de proprietăţi şi numai 21.000 au asigurare obligatorie. Poliţa facultativă nu acoperă riscurile. Din acest an vom trece la amenzi', a anunţat, joi după amiaza, Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara.

Potrivit Legii 260/2008 actualizată, persoanele fizice şi juridice sunt obligate să-şi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale.

'Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) reprezintă înscrisul ce atestă încheierea contractului de asigurare a locuinţei şi dovada existenţei asigurării obligatorii în cazul controalelor efectuate de organele abilitate. PAD reprezintă o poliţă separata faţă de poliţă facultativă', a completat Bodo.

Nerespectarea obligaţiei de asigurare a locuinţelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 până la 500 de lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de către edili. În acest sens, PAID-ul (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) va transmite lunar primarilor lista proprietarilor care nu au încheiat contracte de asigurare obligatorie a locuinţelor, iar potrivit prevederilor legale se vor transmite scrisori de înştiinţare, cu confirmare de primire, către debitori. 

'Le vom trimite scrisori de înştiinţare celor la care nu le-am trimis anul trecut. În 2013 au fost circa 19 mii de asigurări, acum sunt în jur de 21 de mii', a punctat Bodo. AGERPRES

municipalitatea unele facultative adrian bodo bodo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0818 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028906 (s)