News Flash:

Municipalitatea Timisoara pregateste reabilitarea termica a 800 de blocuri

9 Ianuarie 2014
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
 Peste 800 de blocuri din Timişoara, construite în anii '60-'70, vor intra în reabilitare termică, într-un prim lot fiind înscrise 200 de blocuri care vor beneficia de finanţare europeană.

Dintre acestea, circa 30 de blocuri se află pe principalele artere de circulaţie, care vor fi prioritare pe lista revitalizării infrastructurii.

Cofinanţarea este asigurată de la bugetul de stat şi cel local, participarea proprietarilor fiind variabilă, în funcţie de posibilităţile de plată, între 10% şi 30%.

Pentru cazurile sociale care vor apărea în diverse locuri, primăria are disponibilitatea să preia sarcina de cofinanţare.

'Documentaţiile au fost depuse; aşteptăm unda verde pentru finanţare şi să putem organiza apoi licitaţiile pentru reabilitarea termică. Dosarele sunt în curs de evaluare. Vom începe reparaţiile în acest an, în limita celor 10 milioane de euro care ne revin', a declarat presei, miercuri, primarul Nicolae Robu.

Banii de la UE pentru reabilitarea termică sunt repartizaţi pe regiuni şi nu pot fi accesaţi decât de reşedinţele de judeţ, astfel încât niciun aplicant să nu poată primi mai mult de 35% din totalul fondurilor de circa 350 de milioane de euro. Timişoarei îi revin circa 10 milioane de euro. 

Municipalitatea preferă să ajute locatarii acestor blocuri să-şi reabiliteze energetic imobilele, deoarece ar face o economie substanţială prin micşorarea cotei subvenţiei la gigacalorie pentru populaţie.

În 2010, peste 20% dintre asociaţiile de proprietari din Timişoara s-au retras din programul de reabilitare termică în care erau înscrise din noiembrie 2009, locatarii susţinând că nu mai au bani să suporte cheltuielile care ar fi ajuns la circa 3.000-4.000 de lei de apartament. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028382 (s)