News Flash:

De cate poduri avem nevoie peste Bega pentru fluidizarea traficului in Timisoara

9 Ianuarie 2014
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
Timişoara are nevoie de încă cinci poduri peste Bega pentru a fluidiza traficul urban, pentru primele trei dintre ele municipalitatea urmand să comande în perioada următoare studiile de fezabilitate şi tehnice. Podurile vor face legătura între sudul şi nordul oraşului în cele mai aglomerate zone.
“Vom da drumul la studiile de fezabilitate pentru cateva noi poduri. Timişoara are nevoie urgentă de cate un nou pod în zonele Bobalna, Jiul, Solventul, precum şi în aval şi în amonte de actualul pod Decebal. După ce vom avea aceste poduri, oraşul va fi mult mai uşor de parcurs în mai multe direcţii şi nu vor mai fi probleme la traversarea Canalului Bega“, a declarat primarul Nicolae Robu.
Pe de altă parte, edilul a anunţat că şi podurile actuale din Timişoara necesită reparaţii majore, întrucat sunt ‘expirate’ şi nu mai corespund fluxului mare de automobile care le traversează, iar intervenţiile prevăd lărgirea lor la patru benzi de circulaţie.
“Vrem să reabilităm podurile, pentru că se impun lucrări de reabilitare şi de lărgire a lor. Am semnat documentaţia pentru tema de proiectare a reabilitării Podului Ştefan cel Mare (langă Gara de Nord), dar şi pentru reabilitarea Podului Eroilor (cartierul Iosefin) şi pentru reabilitarea Podului Muncii (bulevardul Iuliu Maniu). In acest an, cand vom avea toate datele cunoscute, vom lansa licitaţia pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi documentaţie de execuţie şi, eşalonat, vom trece la execuţie“, a adăugat Robu.
Finanţarea pentru construirea podurilor ar putea veni din bugetul local. In altă ordine de idei, edilul este preocupat de schimbarea numelui unor poduri şi vrea ca acestea să poarte numele bulevardelor din apropierea cărora sunt amplasate. Newstm.ro

bega canalului bega podului muncii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1087 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028812 (s)