News Flash:

Mii de tineri sunt asteptati la targul de cariere de la Sibiu

6 Noiembrie 2013
1706 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 3.000 de tineri sunt aşteptaţi în perioada 13-14 noiembrie să îşi găsească un loc de muncă la Târgul de Cariere care va avea loc la Centrul de Afaceri din Sibiu, au anunţat miercuri organizatorii.

'Târgul de Cariere debutează miercuri şi joi (13-14 noiembrie) la Sibiu cu o nouă ediţie plină de noutăţi: oferte de angajare şi companii din domenii precum IT, producţie şi tehnică, vânzări, servicii, financiar, marketing, orar prelungit şi seminarii pe teme de carieră. Evenimentul are loc la Centrul de Afaceri, între orele 11.00 - 19.00. La Târgul de Cariere sunt aşteptaţi 3.000 de tineri', se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Printre firmele care vor oferi locuri de muncă se numără Arvato, Stefanini şi Bearing Point, Continental, Dedeman, ING şi altele.

Tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, cu sau fără experienţă de muncă, sunt candidaţii vizaţi de companiile angajatoare.

Organizatorii mai propun participanţilor traininguri şi seminarii pe tema găsirii vocaţiei şi a progresului rapid în carieră, dar şi sesiuni de consultanţă unu-la-unu în carieră, în cadrul Atelierului de Cariere. Participarea la aceste evenimente este gratuită, înscrierile făcându-se pe site-ul www.atelieruldecariere.ro.

Rata şomajului este de 4,03 % în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă 7.438 şomeri. Din aceştia, 700 au studii superioare. Din punctul de vedere al grupelor de vârstă, cei mai mulţi şomeri, 1.757, au sub 25 de ani.

La cea mai recentă bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţii sibieni, cea din septembrie, au fost selectaţi în vederea angajării 365 de tineri dintr-un total de 950, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Din totalul celor 309 locuri de muncă disponibile la AJOFM Sibiu, 42 se adresează persoanelor cu studii superioare (economist, director vânzări, inginer de sistem software, inginer electronist, inspector de specialitate daune, programator, proiectant inginer mecanic, psiholog, şef serviciu, specialist în domeniul calităţii, etc.), în timp ce 267 sunt pentru persoane fără studii superioare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006875 (s)