News Flash:

Fritz vrea egalitate între Timișoara și București

25 Martie 2021
760 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Primarul Timișoarei cere claritate de la Guvernul României, pentru că „încă nu a găsit nimeni un mijloc cum să oprim o creștere rapidă a acestui virus fără să luăm măsuri mai strice”. El crede că tratamentul Timișoarei ar trebui să fie aplicat și la București, care a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori și încă nu a intrat în carantină. Șeful CJ Alin Nica vorbește tot despre o „carantină formală”, în timp ce prefectul de Timiș crede că deja se văd efectele.

Timișoara este de 17 zile în carantină, iar măsura a fost prelungită cu încă șapte zile. Restricțiile sunt cam aceleași, cu câteva modificări: este nevoie de motiv întemeiat și de declarație pentru deplasare, atât ziua, cât și noaptea, mallurile rămân închise în weekend, magazinele se închid la ora 21, iar bătrânii nu mai au restricții orare pentru ieșirea la cumpărături.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, anunța, încă de când s-a luat decizia inițială, că Timișoara ar putea sta 21 de zile în carantină. Pentru că CJSU a decis sâmbătă că nu se prelungește măsura, a venit cu un ordin pentru o prelungire temporară, de trei zile. Iar miercuri CJSU a prelungit carantina cu încă șapte zile, ceea ce înseamnă că Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc stau, în total, 24 de zile în carantină.

Primarul Dominic Fritz, care s-a abținut la ședința CJSU de sâmbătă pentru că propunerea de prelungire a carantinei nu cuprindea și comunele Ghiroda și Moșnița Nouă, spune că nu există o altă modalitate prin care fi încetinită sau stopată răspândirea coronavirusului.

„Suntem într-o situație în care UPU nu mai poate să mai primească alte cazuri decât Covid-19, ambulanțele îmi spun că aproape nu mai fac față (…), suntem într-o situație serioasă și chiar dacă nu există imagini de televiziuni care să arate această realitate, aceasta este momentan realitatea. Cu toate că am suplimentat cu 16 paturile ATI săptămâna trecută, toate sunt pline. Măsura de carantină a reușit să ne ducă la un platou, sper că acest platou să se mențină și să ducă la scădere”, a declarat primarul Timișoarei.

Fritz vrea același tratament și în București

Edilul-șef recunoaște că măsura de carantină este „un chin adevărat pentru mulți cetățeni, pentru multe firme, mici afaceri, restaurante, care suferă”. El crede că, același tratament pe care îl primește Timișoara, ar trebui să îl primească și București, care a depășit rata de infectare cu Covid-19 de 6 la mia de locuitori, dar nu a intrat în carantină.

„Din păcate, încă nu a găsit nimeni un mijloc cum să oprim o creștere rapidă a acestui virus fără să luăm măsuri mai stricte. Tocmai de aia, după o lungă discuție în CJSU, și eu am votat pentru prelungirea acestei carantine. Vreau să subliniez că nu se poate ca noi în Timișoara să fim tratați considerați altfel decât altundeva în țară. Eu mă aștept să avem în România o abordare unitară în ceea ce privește politica de combatere a pandemiei. Mă aștept ca aceleași măsuri și argumente care sunt aplicate în Timișoara să se aplice și în municipiul București. Pentru că, dacă oamenii nu ne cred că avem această abordare în toată țara, atunci nu ne putem aștepta ca ei să respecte aceste măsuri. De aceea am votat pentru șapte zile, pentru că mă aștept ca să clarificăm, ca țară, ca națiune, ce vom face să combatem această tulpină. (…) Cred că timișorenii și timișenii merită această claritate și sinceritate din partea conducătorilor, noi încercăm să fim realiști și sinceri în ceea ce privește posibilitățile noastre de a combate acestă pandemie, dar mă aștept la același nivel de sinceritate și din partea celor care ne conduc, la guvern, și colegii mei primari din alte orașe”, a explicat Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004675 (s)