News Flash:

Alerta de calatorie: 70% din zboruri afectate de greva companiei croate. Pe 10 august, in Belgia greva si la Ryanair

8 August 2018
665 Vizualizari | 0 Comentarii
Ryanair

MAE atentioneaza romanii care vor sa calatoreasca in Croatia, ca incepand de miercuri dimineata Sindicatul pilotilor Croatia Airlines vor intra in greva pe o durata nelimitata, astfel 70% din zboruri vor fi afectate. In Belgia, din 10 august, si personalul companiei Ryanair va intra in greva.
„Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa tranziteze sau sa calatoreasca in Republica Croatia pe calea aerului, ca Sindicatul pilotilor Companiei Croatia Airlines /HSPP/ si Sindicatul personalului de deservire si auxiliar al Croatia Airlines /OCRA/ au decis sa intre in greva pe o durata nelimitata, incepand cu 8 august 2018, ora locala 06:00 (ora 07:00, ora Romaniei). Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croatia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic”, se arata intr-un comunicat de presa al reprezentatilor Ministerului Afacerilor Externe remis MEDIAFAX.

Sursa citata „recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa calatoreasca cu aeronave ale Companiei Croatia Airlines, sa solicite informatii privind zborurile respective la agentiile Companiei Croatia Airlines si sa isi organizeze corespunzator calatoriile. Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani ca, in situatii de urgenta, pe teritoriul Croatiei, pot apela numarul european unic de urgenta 112”.

De asemenea, MAE ofera si informatii utile pentru romani, unde acestia pot cere asistenta consulara, daca intampina probleme din cauza grevei personalului companiei aeriene croate.


„Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Croatia: +3859841341. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internethttp://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii si sfaturi de calatorie”, completeaza reprezentatii MAE.

In Belgia, incepand cu 10 august, si personalul de bord al companiei aeriene Ryanair va intra in greva, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Regatul Belgiei ca, la data de 10 august 2018, va avea loc o greva a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene”, se arata intr-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Din nou, reprezentantii ministerului ofera date utile romanilor care s-ar putea confrunta cu probleme din cauza grevei companiei aeriene mai sus mentionate.

„Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 si +3223441658, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Bruxelles: +3223440854. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro,www.mae.ro<http://www.mae.ro> si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care ofera informatii si sfaturi de calatorie”, conchide sursa citata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006011 (s)