News Flash:

Alba: 11 localnici salvatori ai victimelor accidentului aviatic din Apuseni vor primi crucea arhiepiscopala

23 Ianuarie 2014
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
Unsprezece localnici din Apuseni care au gasit victimele accidentului aviatic, între care Argentin Todea, Gheorghe Trif si Gheorghe Giurgiu, cei care au ajuns primii la epava avionului, vor primi crucea arhiepiscopala, cea mai înalta distinctie acordata mirenilor de catre Arhiepiscopia de Alba Iulia.
Potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, IPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis sa acorde localnicilor care au cautat si au gasit victimele avionului prabusit în Apuseni crucea arhiepiscopala pentru mireni, cea mai înalta distinctie pe care arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului.
Potrivit surselor citate, în total vor primi distinctia 11 persoane, localnici din Horea care au participat la cautarea si gasirea victimelor avionului prabusit în zona.
Printre persoanele care vor primi distinctia se numara Argentin Todea, Gheorghe Trif si Gheorghe Giurgiu, localnicii care au ajuns primii la epava avionului, dar si secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, si padurarul Nicolae Onetiu. Toti cei care vor primi crucea arhiepiscopala sunt simpli localnici din Horea, Petreasa, Dârlesti si Zânzesti.
Salvatorii vor primi distinctiile la Catedrala Reîntregirii, la finalul liturghiei de duminica.
De asemenea, în cadrul slujbei se va rosti o rugaciune de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion care si-au pierdut viata în accidentul aviatic.
Totodata, IPS Irineu a transmis un mesaj de condoleante familiilor celor morti în accident si de "iubire frateasca si întarire" pentru supravietuitori.
Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, într-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.
În urma accidentului au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.
Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 33 queries | Mysql time :0.060026 (s)