News Flash:

Ai planificat un zbor? Pilotii de la Lufthansa vor continua si joi greva

23 Noiembrie 2016
865 Vizualizari | 0 Comentarii
lufthansa
Sindicatul pilotilor de la Lufthansa a informat ca planifica joi o alta greva de 24 de ore, dupa miscarile de protest anuntate pentru miercuri, care au dus la anularea a aproximativ o treime din zborurile celui mai mare operator aerian european, transmit DPA si Reuters.
Aceasta este a 14-a greva organizata de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la inceputul disputei cu managementul, in luna aprilie 2014.
Intr-o declaratie a sindicatului se arata ca toate zborurile Lufthansa pe distante scurte si lungi din afara Germaniei vor fi afectate in urma continuarii grevei, care ar urma sa se incheie joi la ora 22.59 GMT.
Lufthansa a anuntat miercuri ca a anulat 876 din cele aproximativ 3.000 de zboruri, fiind afectati aproximativ 100.000 de pasageri iar seful companiei germane a avertizat ca miscarea de protest va costa Lufthansa intre sapte si noua milioane de euro zilnic.
Greva de joi a fost anuntata de sindicat dupa ce un tribunal german a respins obiectiile operatorului aerian, care a cerut oprirea miscarilor de protest.
Greva a inceput la miezul noptii si afecteaza plecarile de pe aeroporturile din Germania, inclusiv 51 de zboruri pe distante lungi.
Lufthansa a dat asigurari ca zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS si Brussels Airlines nu vor fi afectate.
Personalul Lufthansa a decis sa intre in greva in urma esecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de munca pentru cei 5.400 de piloti si copiloti.
Sindicatul Vereinigung Cockpit solicita o majorare salariala medie de 3,7% pe an, in timp ce echipa manageriala ofera o majorare de 2,5%, care, in opinia sindicatului, este egala cu o inghetare a salariului.
Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat in ultimii ani cu greve repetate din partea pilotilor si personalului de bord in incercarea de a introduce noi masuri de reducere a costurilor pentru a putea face fata competitiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar si din partea companiilor low cost.
AGERPRES/
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.014033 (s)