News Flash:

Activitati de prevenire a violentei in scolile din Timis

25 Noiembrie 2013
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
Poliţişti din cadrul Poliţiei de Proximitate Lugoj au desfăşurat vineri, 22 noiembrie, la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu", o acţiune de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar.

Aceştia le-au explicat elevilor despre cât de important este să aibă un comportament non-violent încercând să îi facă să conştientizeze riscurile şi urmările ce decurg din încălcarea normelor legale.

„Le-am vorbit elevilor despre ceea ce înseamnă violenţă, despre ceea ce înseamnă responsabilitate vizavi de actele de violenţă care se comit şi am purtat o serie de discuţii constructive, fiind elevi de la mai multe clase, care ne-au întrebat lucruri, spre surprinderea noastră, foarte pertinente.

Astfel de acţiuni se desfăşoară şi la alte unităţi de învăţământ din oraş, pentru că Poliţia de Proximitate Lugoj are încheiate protocoale de colaborare cu instituţiile de învăţământ şi în baza acestora, încercăm să ajutăm atât cât putem, cu experienţa noastră, dascălii care ne solicită", a declarat pentru Redeşteptarea ag. şef. princ. Gabriel Aldeţu, din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate Lugoj.

Conducerea liceului este de părere că astfel de acţiuni oferă sprijin şi îndrumare şcolilor.

„Poliţiştii au discutat cu elevii despre situaţiile care pot să apară şi care este bine să fie evitate pentru a nu se ajunge la conflicte şi la violenţă în mediul şcolar. Problemele au fost spuse foarte concret, elevii au plecat cu foarte multe informaţii utile, inclusiv cu informaţii legate de riscul pe care-l prezintă site-urile de socializare, pentru că foarte multe evenimente neplăcute îşi au originea în informaţii care sunt furnizate de către elevi pe aceste site-uri.

Eu cred că această activitate a avut o finalitate bună, în sensul că elevii sunt avizaţi în legătură cu pericolele care îi pândesc pe aceste site-uri de socializare şi de asemenea, pe de altă parte, au învăţat cum să evite anumite conjuncturi care pot conduce la situaţii de violenţă în mediul şcolar", a spus directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu", prof. Marcel Drăgan.

În ultimele zile, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială Nr. 4 şi Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu" unde au desfăşurat tot activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile.

În cadrul acestora, au fost făcute câteva recomandări privind modul de prevenire a tâlhăriilor în rândul elevilor atât în interiorul şcolilor, dar mai ales în afara acestora.

Activităţile poliţiştilor se înscriu în cadrul campaniilor de prevenire „Violenţa este arma celor slabi" şi „Violenţa în familie, cauza delicvenţei juvenile". Redesteptarea.ro

aurel vlaicu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004698 (s)