News Flash:

Cascheta lui Dumitru Prunariu, intr-o expozitie la Caransebes cu uniforme militare din URSS

22 Noiembrie 2013
1743 Vizualizari | 0 Comentarii
Cascheta lui Dumitru Prunariu
 O colecţie impresionantă de 130 uniforme militare poate fi admirată, începând de joi, la Caransebeş, exponatele, printre care se numără şi cascheta astronautului Dumitru Prunariu, precum şi uniforma preşedintelui Federaţiei Ruse, făcând parte din colecţia personală a colonelului Petru Costin din Republica Moldova. 

Cele mai multe sunt din perioada Uniunii Sovietice şi fac parte din colecţia personală a directorului Muzeului Serviciului Vamal din Republica Moldova, Petru Costin, fiind expuse, până pe 21 ianuarie 2014, la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş. 

Printre piesele expuse la muzeul din Caransebeş se află cascheta astronautului Dumitru Prunariu, costumele de astronaut al lui Yuri Onufriyenko şi Vladimir Dejurov, uniforme ale trupelor de carabinieri şi ale Serviciului de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova, iar printre cele mai recente, uniforma preşedintelui Federaţiei Ruse, dar şi a membrilor Gărzii de Onoare a Reginei Marii Britanii.

'Petru Costin se ocupă de colectarea, păstrarea, identificarea, catalogarea, analizarea, menţinerea, conservarea şi expunerea de diverse obiecte şi artefacte, ce prezintă un mare interes ştiinţific şi istoric. Distinsul colonel al Serviciului Vamal al Republicii Moldova a reuşit, de-a lungul anilor, să obţină peste 600 de uniforme militare', a afirmat Adrian Ardeţ, directorul muzeului din Caransebeş. 

Colecţionarul Petru Costin spune că o mare parte din uniforme au fost purtate de personalităţi care au fost în serviciul militar, vamal sau poliţie din ţara vecină. 'Toate uniformele îmi sunt la suflet, pentru că sunt costume care au fost ale unor personalităţi. În plus, se mai spune că toate costumele militare din colecţia serviciului vamal împacă toţi duşmanii', a spus Petru Costin.

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăriei Caransebeş, Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006327 (s)