News Flash:

Un fost viceprimar din Arad acorda audiente in strada, dupa ce partidul i-a retras sprijinul politic

20 Iulie 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
paulis
Fostul viceprimar al comunei Paulis, din judetul Arad, Viorel Petruta, acorda audiente in strada, dupa ce partidul din care facea parte, PRU, i-a retras sprijinul politic, iar Prefectura Arad a emis ordinul de incetare a mandatului inainte de termen, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Fostul viceprimar al comunei Paulis, Viorel Petruta, si-a pus, de miercuri, un birou in fata Primariei si tine audiente in strada, sustinand ca nu a primit actul prin care a fost demis si ca, in aceste conditii, ii este teama ca daca nu vine la lucru va fi concediat din cauza absentelor.
Viorel Petruta a povestit, corespondentului MEDIAFAX, ca, in perioada 3 - 14 iulie a fost plecat in concediu, iar la intoarcere a constatat ca biroul sau era ocupat de altcineva. Acesta l-a intrebat pe primar ce se intampla si asa a aflat ca i s-a retras sprinijul politic si mandatul de viceprimar.
„Am inteles ca exista un ordin al Prefecturii Arad din data de 28.06.2017 prin care mi se retrage functia de consilier si, implict, cea de viceprimar (...) pentru ca pe data de 8.02.2017 mi s-a rdiciat calitatea de membru al Partidului Romania Unita. Eu nu am primit niciun act nici de la PRU, nici de la Prefectura Arad”, a mai declarat Viorel Petruta.
Acesta a mai spus ca nu este suparat pe primar sau pe prefect, dar cere explicatii de la partid, pentru ca nu stie de ce i-a fost retras sprijinul politic.
„In acest moment tin audientele in fata Primariei comunei Paulis, la un birou adus de acasa, o masa si un scaun mai exact. Si imi tin audientele aici pe o alee din fata primariei. Motivul pentru care continui activitatea de viceprimar este ca eu nu am fost instiintat pana in acest moment cu un act oficial ca am fost demis din calitatea de membru al Partidului Romania Unita. (...) Pana in acest moment nu am primit niciun act nici de la Prefectura Arad, nici de la Bucuresti, de la partid, mai ales ca am inteles ca in acel act scrie ca din partid sunt demis din 8.02.2017 si acum ne aflam in 19.07.2017 si eu nu am fost instiintat nici in acest moment ca sunt demis din calitatea de membru al PRU”, a mai declarat Viorel Petruta.
Fostul viceprimar Viorel Petruta ia in calcul sa isi caute dreptatea in instanta, considerand ca a fost exclus in mod abuziv din partid. Acesta spune ca PRU nu i-a reprosat nimic, ba, mai mult, in 23 martie ar fi fost sunat de catre presedintele PRU, Bogdan Diaconu, pentru a-l intrba daca nu doreste sa preia organizatia locala.
Primarul din Paulis, Ioan Turcin, spune ca ii pare rau de situatia creata, dar nu are cum sa ii mai ofere un birou fostului sau adjunct daca nu mai are callitate oficiala.
„Ca urmare a retragerii sprijinului politic a domnului Viorel Petruta, la vremea respectva viceprimar al comunei Paulis, conform procedurii si legii administratiei publice locale, el si-a pierdut calitatea de consilier si automat si de viceprimar. Chiar regret, am avut o colaborare buna, a fost un om care si-a facut treaba intotdeauna cu bine, dar in momentul de fata (...) dansul nu mai poate sa-si continue activitatea pe care a avut-o anterior si probabil ca dansul este nemultumit. Spre dezamagirea mea in acest moment si-a montat o masa si un birou in fata Primariei, lucru care nu trebuie sa se intample”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul comunei Paulis, Ioan Turcin.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat ca actul de incetare a mandatului pentru Viorel Petruta a fost transmis prin Posta.
PRU nu mai are conducere de partid la nivel judetean, in Arad. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005571 (s)