News Flash:

Actiune caritabila pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, la Timisoara

3 Decembrie 2013
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
O acţiune caritabilă pentru copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate este derulată marţi de Filiala Timişoara a Organizaţiei 'Salvaţi Copiii!', marcând astfel, pentru prima oară în România, mişcarea Giving Tuesday.

Cei 25 de copii care frecventează zilnic Centrul Educaţional din cadrul unei şcoli generale din Timişoara şi cei 25 de copii de la Centrul 'Creştem împreună' ai căror părinţi sunt plecaţi din ţară vor primi pachete cu mâncare, rechizite, jucării, în valoare totală de 6.000 de lei.

'Sunt copii aflaţi într-un risc foarte mare de abandon şcolar, copii care resimt un deficit de afecţiune familială sau copii care nu sunt hrăniţi corespunzător vârstei, nu sunt îmbrăcaţi potrivit cu sezonul rece, nu sunt stimulaţi să se joace sau să înveţe', a spus medicul Mihai Gafencu, preşedintele filialei.

Campania îşi propune conştientizarea comunităţii locale cu privire la importanţa contribuţiilor caritabile şi de voluntariat, adresate tuturor celor aflaţi în nevoie. 

Centrul Educaţional din Timişoara este deschis de Organizaţia 'Salvaţi Copiii' - Filiala Timişoara din anul 2007 şi se adresează copiilor aflaţi în risc de a fi exploataţi economic, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 13 ani, băieţi şi fete şi familiile acestora.

Serviciile centrului constau, între altele, în consiliere socială şi psihologică, asistenţă juridică în vederea obţinerii actelor de identitate şi clarificări ale situaţiei locative, oferirea de suport material pentru copii, consiliere psihologică pentru părinţi.

Centrul 'Creştem împreună' este deschis de aceeaşi organizaţie din 2010 şi se adresează copiilor care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Serviciile oferite constau în program tip 'şcoală după şcoală', suport nutriţional zilnic, consiliere socială şi psihologică, activităţi recreative şi de socializare, şcoală de vară.

La nivelul judeţului Timiş sunt 4.778 de copii cu părinţii plecaţi în străinătate, 967 fiind în situaţia în care ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. 

Conform celei mai recente comunicări din partea Agenţiei Naţionale de Protecţie a Drepturilor Copilului, în România sunt 82.464 de copii rămaşi fără unul sau ambii părinţi în urma plecării acestora la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 26.406 sunt copii care provin din familii în care ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

După lansarea în toamna anului 2012 în SUA, ideea Giving Tuesday a luat amploare, iar în decurs de un an a devenit o mişcare globală. Începută ca o mişcare naţională în SUA anul trecut, inspirată de existenţa zilelor Black Friday şi Cyber Monday, această iniţiativă este una a carităţii şi are ca scop încurajarea publicului de pretutindeni inclusiv firme, corporaţii, organizaţii caritabile, centre comunitare, persoane fizice şi familii să adere la un demers comun - de a-i ajuta pe alţii şi de a stimula modalităţi de a oferi mai mult.AGERPRES

giving tuesday
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004928 (s)