News Flash:

ACCIZA majorata la carburanti s-ar putea aplica din aprilie

13 Ianuarie 2014
1454 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta considera ca acciza la carburanti va trebui majorata din luna aprilie, deoarece, daca amânarea acestei cresteri va afecta negativ bugetul, Guvernul va fi obligat sa renunte la alte masuri fiscale, precum scaderea contributiei de asigurari sociale. 
"Cred ca ramâne sa se aplice de la 1 aprilie, pentru ca, daca nu se aplica, atunci trebuie sa renuntam la altceva, la reducerea CAS (...) Cred ca e o solutie care afecteaza pe destul de putini oameni si pe care o putem folosi pentru a face bine în sanatate, educatie, autostrazi", a spus Ponta la Antena 3.
Anul trecut, presedintele Traian Basescu a anuntat în câteva rânduri ca nu va promulga Legea bugetului de stat daca acciza la carburant va fi majorata, premierul Victor Ponta precizând însa ca negociaza cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorina, folosita de catre transportatorii de marfa, si aplicarea acesteia doar la benzina.
Ulterior, dupa o discutie cu presedintele Basescu, premierul a anuntat ca va amâna cu trei luni, pâna la 31 martie 2014, majorarea accizei si la benzina, nu doar la motorina, iar seful statului a precizat ca în aceste conditii poate promulga bugetul pe acest an.
Ponta a aratat ca efectul amânarii majorarii accizelor la carburanti va fi analizat dupa primele trei luni, dar un eventual gol de venituri nu poate fi reglat decât prin rectificare care poate fi efectuata numai în semestrul II, rectificare bugetara care, în aceste conditii, poate fi negativa. Mediafax.ro

traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007815 (s)