News Flash:

ACCIDENT GRAV DE MUNCA pe podul Michelangelo din Timisoara

4 Decembrie 2013
1415 Vizualizari | 0 Comentarii
O grindă metalică transportată cu macaraua pe cel mai mare șantier din Timișoara a căzut peste un muncitor. Bărbatul riscă să rămână șchiop, informeaza Evz.ro.
Șantierul pentru construirea unui pasaj rutier în zona campusului universitar din Timișoara a făcut, miercuri, o nouă victimă. ”O grindă din beton a căzut de pe macara pe picioarele unui lucrător provocându-i o fractură deschisă la piciorul drept. Bărbatul a fost transportat cu o ambulanță la spital”, a declarat Sindia Vlaia, ofițerul de presă al ISU Banat. Bărbatul a fost dus direct în sala de operații. 

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Pavel Kasay, a trimis doi inspectori la fața locului și a deschis o anchetă. ”ITM va face o anchetă pentru a stabili vinovatul. Dacă se va constata că firma care lucra, CCCF, nu respecta condițiile de securitate în muncă, ea va fi sancționată. Din ceea ce știm până acum e vorba de un incident soldat cu incapacitate temporară de muncă. Un escavatorist neatent fiind a prins piciorul unui fierar betonist între cupa utilajului și o grindă de beton”, a declarat șeful ITM Timiș. 

Potrivit anchetatorilor, vina aparține victimei, Marinică F., de 53 de ani.

Acesta este al doilea accident de muncă cunoscut pe șantierul inițiat de priarul Nicolae Robu pentru degrevarea traficului de pe Bd. Vsile Pârvan al intersecția cu strada Cluj. Aici va fi construit un pasaj rutier subteran, cu două benzi de circulație. În vară un muncitor a decedat după ce i s-a făcut rău de la căldură.

Trebuie spus că, potrivit declarațiilor primarului, podul care a fost consolidat odată cu lucrul la pasaj ar fi trebuit redat în circulație în septembrie, însă muncitorii nu au reușit să termine lucrările, iar edilul a făcut numeroase apeluri ca aceștia să lucreze mai cu spor, pentu a deschide circulația înainte de finele anului.

sursa: Evz.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005760 (s)