News Flash:

Mesaj important către absolvenții de învățământ

Absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de indemnizație de șomaj

3 Iulie 2024
84 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au o veste importantă pentru absolvenții de învățământ. Absolvenții instituțiilor de învățământ cu vârsta de cel puțin 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj timp de șase luni. Această indemnizație este echivalentă cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.

„Pentru a beneficia de această indemnizație, absolvenții trebuie să se înregistreze la agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza domiciliului lor, în termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, în calitate de persoană în căutarea unui loc de muncă. Indemnizația de șomaj va fi acordată după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii. În această perioadă, absolvenții vor beneficia de servicii gratuite de angajare, inclusiv informare și consiliere profesională, medierea muncii și formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării, cum ar fi primele de angajare”, au precizat reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Absolventul unei instituții de învățământ este acea persoană care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, potrivit legii, într-una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, fie ele de stat sau particulare, autorizate sau acreditate în conformitate cu legislația în vigoare.

Pentru absolvenții de liceu, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei stabilite prin reglementările normative în vigoare, indiferent dacă aceștia au promovat sau nu examenul de Bacalaureat. În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile începe de la data promovării examenului de corigență, dată care este înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Această măsură susține tinerii absolvenți, oferindu-le suport financiar și servicii de consiliere cu scopul de a-și găsi un loc de muncă în perioada de tranziție de la școală la piața muncii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007910 (s)