News Flash:

Atenție!

Cod galben și od portocaliu de caniculă în peste jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti

20 Iunie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Peste jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, va fi afectată de avertizări Cod galben și Cod portocaliu de caniculă în zilele de joi și vineri, conform informațiilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Conform prognozei, joi, un cod galben pentru căldură excesivă va fi activ în Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală.

Temperaturile maxime vor atinge între 32 și 35 de grade, iar în anumite zone va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) local care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În același timp, un Cod portocaliu pentru caniculă va fi în vigoare în Banat, Oltenia, Muntenia de sud-vest și în sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi deosebit de ridicate, între 33 și 38 de grade, cu izolat posibilitatea să atingă 39 de grade.

De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat, cu un ITU care va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime în jurul a 20 de grade. Meteorologii prognozează că valul de căldură va persista și vineri, 21 iunie. În zonele avertizate cu Cod galben vor fi afectate părți din Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi în general între 32 și 34 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar ITU va atinge pragul critic de 80 de unități. În plus, va fi activ un Cod portocaliu pentru caniculă și disconfort termic accentuat în Banat, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și Crișana. În aceste zone se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, cuprinse între 33 și 37 de grade. Noaptea va fi tropicală, iar temperaturile minime vor fi în jurul a 20 de grade. ANM avertizează că valul de căldură se va extinde și intensifica în zilele următoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007028 (s)