News Flash:

Tulpina Delta a ajuns in Timisoara. A fost confirmat primul caz, la o persoana nevaccinata

29 Iulie 2021
508 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus

A fost confirmat primul caz de Covid tulpina Delta în județul Timiș, chiar la Timișoara. Raportarea la nivel central s-a făcut în urmă cu câteva zile. Este vorba despre o persoană din Timișoara, care nu s-a vaccinat anti-Covid.

A fost raportat în București primul caz de tulpină Delta descoperit la Timișoara, în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, confirmat prin secvențiere. Este vorba despre un bărbat nevaccinat din Timișoara, care a fost confirmat de fapt la începutul acestei luni.

In prima faza a fost vorba despre simptome usoare, dar la un moment dat barbatul s-a simtit rau, s-a speriat si a mers la Urgente. Acolo s-a facut si testarea, iar in cele din urma s-a descoperit ca este vorba despre noua tulpina. A fost infectata si sotia acestuia.

Reprezentantii DSP Timis spun ca numarul de cazuri creste constant si era inevitabil ca infectarile cu tulpina Delta sa apara si in judetul Timis. Deocamdata nu poate fi vorba de presiuni asupra sistemului de sanatate, dar in cazul in care raspandirea va ajunge sa fie comunitara, atunci Romania va avea o noua problema, la un an si cateva luni de la inceputul pandemiei de coronavirus.

„Din pacate, descoperirea tulpinei Delta ne va afecta pe toti intr-o anumita perioada de timp. Suntem intr-o etapa in care numarul zilnic de cazuri inregistrate creste constant, chiar daca deocamdata nu pune probleme sistemului sanitar. Daca raspandirea devine comunitara, numarul de cazuri va creste semnificativ si atunci va creste si incidenta, care poate determina noi masuri de limitare a raspandirii coronavirusului. Acest lucru va ajunge, la un moment dat, sa puna presiune pe sistemul sanitar. Singura solutie viabila de prevenire a infectarii ramane vaccinarea”, ne-a declarat Flavius Cioca, directorul DSP Timis.

Varianta Delta (B1617.2) a coronavirusului, numita si tulpina indiana, este cea mai adaptata dintre cele patru variante virale, cu un grad foarte mare de contagiozitate, chiar de doua ori mai mare fata de tulpina initiala a coronavirusului si cu aproape 60% mai mare decat tulpina Alpha, adica varianta britanica.

In 17 iunie, Institutul National de Sanatate Publica avea confirmate 35 de cazuri in Romania, iar miercuri, 28 iulie, erau raportate 127 de infectari cu tulpina indiana, fiind inregistrate si cinci decese in cazul unor persoane nevaccinate. Raportarile erau din Bucuresti si 14 judete, cele mai multe infectari in Bucuresti, Arges si Ilfov.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006360 (s)