News Flash:

Atenție!

Specialiștii au depistat concentrații foarte mari de Escherichia Coli în apa mării de pe litoralul românesc

18 Iulie 2023
261 Vizualizari | 0 Comentarii

Specialiștii au detectat concentrații ridicate de Escherichia coli în apa mării. Concentrația E. coli ar trebui să fie în zeci, dar s-a înregistrat o concentrație de peste 1.300 de unități în punctul NĂVODARI III. Cu toate acestea, contaminarea nu este considerată periculoasă și îmbăierea este permisă în continuare. Cea mai mare concentrație a bacteriei Escherichia coli a fost înregistrată în acest sezon estival în punctul Eforie NORD II - peste 7.600 de unități.

Cu toate acestea, nu se impun măsuri speciale în acest caz, conform declarațiilor lui Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, citat de radioconstanta.ro. Medicii atrag atenția că apa mării este potrivită doar pentru îmbăiere și recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită o cantitate mare de apă.

”Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a afirmat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie Gram-negativă, care se găsește în mod normal în intestin. Aceste bacterii nu cauzează probleme de sănătate dacă nivelul lor este scăzut, dar multiplicarea excesivă poate duce la infecții grave. E. coli poate provoca infecții la nivelul tractului gastrointestinal, tractului urinar, tractului biliar, sistemului respirator și rănilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006909 (s)