News Flash:

4 semne ca ar trebui sa mergi la ginecolog

11 August 2018
898 Vizualizari | 0 Comentarii
ginecolog

Exista cateva semnale de alarma prin intermediul carora corpul tau iti spune sa mergi la ginecolog. Poate ca vizita la ginecolog nu este cea mai placuta, insa te poate ajuta sa eviti multe probleme sau chiar si sa le previi. Iata care sunt semnele care iti indica faptul ca ar trebui sa mergi la ginecolog!

Cand ar trebui sa mergi la ginecolog?

1. Ai sangerari intre menstruatii

Daca ai observat ca sangerezi intre menstruatii, este o idee buna sa mergi la ginecolog. Pe langa durerile pelvine, secretiile neobisuite si disconfortul in timpul relatiilor intime, sangerarile din afara ciclului menstrual ar putea indica prezenta cancerului de col uterin. Aceste sangerari pot fi cauzate si de ceva relativ minor, cum ar fi un dezechilibru hormonal, dar este mai bine sa excluzi toate celelalte posibilitati cu ajutorul unui specialist.

2. Relatiile intime sunt dureroase

Exista momente in care s-ar putea sa simti un disconfort usor in timpul relatiilor intime. Prima daca cand incerci ceva aventuros, de exemplu. Insa aceasta situatie nu este una care ar trebui sa te panicheze. Cand chiar si ideea de a intretine relatii intime iti provoaca durere, simti nevoia sa te opresti din cauza durerii, este timpul sa stai de vorba cu un specialist. Poate fi vorba de lubrifiere insuficienta, vaginism sau vulvodynia. Din fericire, aceste afectiuni pot fi tratate cu medicamente si alte forme de terapie. Alte probleme posibile includ infectiile, bolile cu transmitere sexuala, fibroamele sau boala inflamatorie pelvina. Din cauza faptului ca unele dintre aceste afectiuni pot afecta si partenerul, este deosebit de important sa cauti un tratament imediat ce observi problema.

3. Ai observat schimbari ale menstruatiei

Cu toate ca lucrurile variaza de la o femeie la alta, cele mai multe femei stiu exact la ce sa se astepte de la ciclurile menstruale in ceea ce priveste durata si intensitatea. Daca observi schimbari, ar trebui sa iti programezi o vizita la doctor. Aceste schimbari pot fi cauzate de mai multe lucruri, printre care se numara si sarcina, alaptatul, tulburarile alimentare, miscarea excesiva, sindromul ovarelor polichistice.

4. Sindromul premenstrual te afecteaza prea tare

Modificarile hormonale, crampele abdominale si sangerarile nu vor fi niciodata o experienta distractiva, dar exista unele femei ale caror simptome sunt atat de debilitante, incat le afecteaza grav calitatea vietii. Desi motivele aparitiei sindromului premenstrual nu sunt inca bine intelese, se crede ca fluctuatiile de serotonina ar putea declansa depresie, oboseala, pofte alimentare si modificari ale programelor de somn. In cazuri extreme, unele femei sufera de o extensie a sindromului premenstrual, care duce la aparitia unor sentimente de anxietate, tensiune, manie.

sursa: eva.ro


modificarile hormonale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)