Poliţia Română recomandă şoferilor să se informeze la numărul de telefon 021.9360 despre condiţiilor de deplasare pe traseul ales şi condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
'Pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi, vă sfătuim să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi în trafic întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată localitate.Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. La Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numărul de telefon 021.9360, puteţi obţine informaţii legate de traseul pe care urmează să-l parcurgeţi, precum şi starea acestuia', se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis duminică AGERPRES.
Sursa citată precizează că, în perioada următoare, avertizările meteorologilor menţin atenţionările de vreme nefavorabilă în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură.
Totodată, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, iar viteza vântului la rafală va fi de până la 45-50 km/h.
'Daţi dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării la drum! (...) Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare', se menţionează în comunicat.
De asemenea, şoferilor li se recomandă să-şi asigure rezervele de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosească în caz de urgenţă precum şi un încărcător/baterie de rezervă.
'În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale aflaţi în zonele afectate de zăpadă, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor. Atenţie la oprirea/staţionarea autovehiculului, folosiţi motorul pentru încălzire în reprize, asiguraţi eliberarea tobei de eşapament precum şi a ventilaţiei, iar semnalizarea autovehiculului efectuaţi-o cu poziţia sau lumina de la plafonieră', adaugă sursa citată. AGERPRES
Comentarii (0)