News Flash:

Presedintii Romaniei si Slovaciei, asteptati marti la Nadlac

10 Octombrie 2016
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, sunt asteptati marti, 11 octombrie, la Nadlac, pentru a se intalni cu membrii comunitatii slovace din acest oras. 
Potrivit reprezentantilor autoritatilor publice locale din Nadlac, cel dintai care va sosi in cel mai vestic oras al Romaniei, venind de la Oradea, va fi presedintele slovac Andrej Kiska. 
Insotit de primarul orasului, Ioan Radu Marginean si de viceprimarul Dusan Somrak, oficialul de la Bratislava va vizita Biserica Evanghelica Slovaca, iar apoi Liceul 'Jozef Gregor Tajovsky', cu clase avand limba de predare slovaca. 
Presedintele Andrej Kiska are programata si o intalnire cu conducerea Uniunii Democratice a Slovacilor si Cehilor din Romania (UDSCR), la sediul din Nadlac al Uniunii. 
Cei doi presedinti vor lua parte impreuna la o intalnire cu membrii comunitatii slovace din Nadlac, la care vor participa, de asemenea, Jan Gabor, ambasadorul Republicii Slovace in Romania, Steluta Arhire, ambasadorul Romaniei in Republica Slovaca, Adrian-Miroslav Merka, presedintele UDSCR si aproximativ 300 de persoane apartinand comunitatii slovace din Nadlac, cea mai numeroasa din tara. 
Potrivit agendei presedintelui Iohannis anuntata de Administratia Prezidentiala, marti dimineata cei doi inalti oficiali vor lua parte la un forum economic Romania-Slovacia gazduit de Camera de Comert si Industrie. Seful statului il va primi oficial miercuri, 12 octombrie, la Palatul Cotroceni, pe Andrej Kiska. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007318 (s)