News Flash:

Masuri speciale la Arad dupa avertismentele meteorologilor

7 Octombrie 2016
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare pe autostrada
Masuri speciale au fost luate, joi, in judetul Arad ca urmare a informarilor emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie, in care sunt prognozate ninsori moderate si intensificari ale vantului in zonele montane, transmite corepondentul MEDIAFAX.
O rezerva de 150 de salvatori ar putea deveni operativa in maxim 60 de minute ca urmare a procedurilor speciale pregatite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" al judetului Arad pentru acest an.
"In contextul informarilor meteorologice primite la nivelul judetului Arad, comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a decis masuri suplimentare in vederea optimizarii si eficientizarii interventiei fortelor in cazul in care apar situatii de urgenta generate de aceste fenomene. Astfel, tura libera, prima tura care este chemata la unitate, a fost prealarmata, organizandu-se astfel o rezerva de interventie de 150 de oameni, care in maxim 45 de minute pot sa vina la unitate, fiind in 60 de minute operativi. De asemenea, tot ce inseamna utilaje si mijloace de interventie pentru asemenea fenomene meteorologice au fost verificate pentru a fi in stare de operativitate", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.
"In contextul informarilor meteorologice emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie, in care sunt prognozate ninsori moderate si intensificari ale vantului in zonele montane din opt judete ale tarii (Alba, Arad, Bihor, Bistrita - Nasaud, Cluj, Hunedoara, Maramures si Satu - Mare), Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus asigurarea rezervei de personal si activarea, la nevoie, a grupelor operative in unitatile vizate de vremea rea", a anuntat, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
Astfel, in aceasta perioada, peste 1.000 de pompieri sunt pregatiti sa intervina cu peste 200 de mijloace tehnice in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale si populatiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune in pericol viata semenilor sau a bunurilor acestora.
Tot pentru aceasta perioada sunt prognozate si ploi in mai multe zone ale tarii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004782 (s)