News Flash:

Deputatul Adrian Gurzau, cercetat in libertate sub control judiciar

7 Octombrie 2016
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian gurzau
Deputatul Adrian Gurzau va fi cercetat in libertate sub control judiciar - a decis, vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva.
Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.
Plenul Camerei Deputatilor a admis, marti, solicitarea DNA privind incuviintarea arestarii preventive a lui Adrian Gurzau in dosarul Carpatica Asig, insa deputatii nu au fost de acord ca acesta sa fie retinut de procurori.
Potrivit DNA, in perioada 8 aprilie 2015 — 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru si, incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzau intocmirea unui contract de prestari servicii intre o firma unde deputatul era administrator si SC Carpatica Asig SA.
Contractul a fost incheiat pe 2 noiembrie 2015 si avea ca obiect furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de relatii cu clientii, info-line, contact center vanzare si marketing, pe o durata minima de cinci ani.
"Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada test) a fost stabilita la suma de 10.000 de euro + TVA, platita de SC Carpatica Asig SA lunar, iar pentru urmatoarele 60 de luni valoarea contractului ar fi fost de 4.000 de euro + TVA, pe fiecare luna. Asadar, valoarea totala a contractului pe perioada preconizata este de 270.000 de euro + TVA. Contractul incheiat a fost pagubos pentru SC Carpatica Asig SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute", sustin procurorii.
In schimbul acestor promisiuni si incheierii contractului, incepand cu 8 aprilie 2015 si pana in 14 martie 2016, Adrian Gurzau a sustinut ca isi exercita influenta pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. Aceasta ar fi constat in influentarea votului din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea sa anterioara.
"Totodata, deputatul Gurzau Adrian, prevalandu-se de calitatea de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, si-a traficat influenta asupra unor membri din conducerea ASF, astfel incat membrii Consiliului ASF sa aprobe prelungirea perioadei de redresare pe baza de plan a SC Carpatica Asig SA, desi, prin adresa Directiei de supraveghere si control — Sectorul asigurari-reasigurari din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea starii de insolventa a SC Carpatica Asig SA", mai spun procurorii.
In acelasi dosar, instanta suprema a respins, saptamana trecuta, cererea DNA de arestare a trei inculpati, Angela Toncescu, Ion Sorin Tatu si Dan Hosu, sotul Giorgianei Hosu, cea care a ocupat functia de procuror sef adjunct al DIICOT.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)