News Flash:

Zonele din Timisoara in care Aquatim va monta 3.500 de contoare cu telecitire

26 Noiembrie 2013
1369 Vizualizari | 0 Comentarii

Aquatim a achiziţionat un lot de 3.500 de contoare cu telecitire, care urmează a fi instalate în Timişoara, în mai multe zone, printre care Fabric, Lunei, Câmpului, Complex studenţesc, Stadion, Elisabetin, Ion Ionescu de la Brad, Aradului est.

Potrivit Ziuadevest.ro, Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a spus că, în prezent, pe reţeaua publică de apă din Timişoara sunt instalate peste 8.000 de astfel de dispozitive, achiziţionate şi montate de Aquatim, în tranşe anuale, începând cu anul 2008. Actualul program de înlocuire a contoarelor a început în luna noiembrie şi se va finaliza în prima jumătate a anului viitor. Timişorenii nu vor suporta niciun fel de costuri legate de contoare şi vor fi înştiinţaţi în prealabil care este data programată pentru înlocuire.

Contoarele cu module radio permit citirea indexului de la distanţe de maxim 200 de metri. Astfel, reprezentanţii companiei de apă pot determina consumul de apă, chiar şi atunci când nu au acces la contor, din diverse motive – dispozitivul este montat pe proprietate privată şi clienţii nu sunt acasă sau căminul de contor este inundat. Avantajul clientului, dar şi al companiei, este că facturarea se va face pe baza consumului real, nu a unor estimări bazate pe consumurile din lunile precedente sau pe prognoze.

Mai mult, contoarele cu telecitire permit aflarea consumului pentru orice moment sau perioadă de timp, furnizând indicii pentru depistarea pierderilor de apă la consumatori. În cazul unui consum neobişnuit de mare, compania de apă poate avertiza clienţii să ia măsuri pentru verificarea instalaţiilor interioare.

„Apometrele tradiţionale, care vor fi disponibilizate în etapa curentă de înlocuire, sunt funcţionale şi în termenul de scadenţă metrologică. Acestea vor fi verificate şi montate în alte localităţi, unde nu există contoare. Aquatim va respecta astfel unul din angajamentele din strategia de dezvoltare regională, care prevede contorizarea localităţilor din aria de operare”, a spus Vlaicu.


directorul aquatim contoarele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005296 (s)