News Flash:

Ziarul Financiar: Dragnea l-a dat jos pe Grindeanu pentru ca „nu respecta programul de guvernare“, dar i-a pus in brate lui Tudose un program cu totul nou

30 Iunie 2017
886 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu si dragnea
Guvernul a trecut de votul Parlamentului cu o larga majoritate – 275 de voturi pentru si 102 impotriva, – dar nu fara tensiuni in randul coalitiei PSD/ALDE din cauza programului de guvernare, un document cu totul nou fata de ideile cu care au fost castigate alegerile si care ar putea aduce cu el poveri fiscale in plus pentru contribuabili.
Tensiunile au rabufnit chiar de la tribuna Parlamentului. „In ce priveste cota unica, nu trebuie sa facem nicio concesie. Noi, ALDE, credem ca importanta este relaxarea fiscala. Daca va exista o discutie privind redefinirea cotei unice prin trepte de impozitare sub actualele cote, suntem dispusi sa discutam, dar orice modificare a cotei unice in sensul cresterii impozitarii, indiferent cum ii spunem acestei abateri de la cota unica, nu va gasi in ALDE un partener“, a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru de finante, in plenul reunit al Parlamentului.
De ce o astfel de declaratie? Pentru ca programul de guvernare subliniaza ca, de la 1 ianuarie 2018, va fi reintrodus „impozitul pe venitul global“. Dar noul program, fata de precedentul, care detalia impozitul pe venitul global ca fiind unul „pe gospodarie“, in doua transe - zero impozit si 10% impozit pentru salarii mai mari de 2.000 de lei lunar -, nu mai zice nimic in plus. Ceea ce, evident, lasa cale deschisa stabilirii unor transe de impozit pe venit diferite – impozitarea progresiva, deci.
Mai mult, va aparea si un nou impozit pentru bogati – o asa-numita taxa de solidaritate – care va fi platita de cei cu venituri mari, cel mai probabil peste 10 salarii minime pe economice, adica peste 14.500 de lei brut. Cum programul prevede si renuntarea la cota impozitului pe profit de 16% si impozitarea companiilor pe cifra de afaceri, putem zice ca guvernul Tudose va pune cruce definitiv cotei unice de impozitare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009569 (s)