News Flash:

ALERTA METEO! Cod portocaliu de canicula pentru urmatoarele doua zile EXTINS si pentru alte zone din sud. Temperaturile pot depasi 40 de grade Celsius

29 Iunie 2017
990 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod
Meteorologii anunta ca urmeaza inca doua zile de foc, cu temperaturi care ajung la 40 de grade Celsius. Pentru zilele de vineri si sambata, au fost emise avertizari cod portocaliu si galben care vizeaza aproape toata tara.
Codul portocaliu emis pentru ziua de vineri este valabil in sudul Banatului, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei si in sudul Moldovei.
Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade. In Lunca Dunarii, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade.
Meteorologii anunta ca valul de caldura va persista si se va accentua in cea mai mare parte a tarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Tot pentru ziua de vineri a fost emis si un cod galben valabil in Crisana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade.
In cursul zilei de sambata (1 iulie), valul de caldura va persista in cea mai mare parte a tarii si se va accentua semnificativ in regiunile extracarpatice. Codul portocaliu se va extinde pentru Oltenia, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei, iar temperaturile maxime ajung la 40 de grade si chiar peste in Campia Romana. Tot pentru ziua de sambata este valabil un cod galben care vizeaza cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei si sudul Banatului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006176 (s)