News Flash:

Pilonul II de pensii se desfiinteaza. Taxa de solidaritate introdusa pentru cei cu venituri exceptionale

29 Iunie 2017
948 Vizualizari | 0 Comentarii
pensie1
Pilonul II de pensii se va desfiinta, iar banii se vor intoarce la cei care au cotizat, acestia avand posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru pilonul III de pensii, a declarat, joi, Ionut Misa, dupa validarea sa in functia de ministru al Finantelor.
“Pilonul II de pensii se va desfiinta, iar banii se vor intoarce la cei care au cotizat, acestia avand posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Vor opta intre stat si privat”, a declarat Ionut Misa.
Acesta a spus ca masura ar urma sa intre in vigoare spre sfarsitul anului.
Olguta Vasilescu: Nu se darama pilonul de pensii statului ca sa le ajutam pe cele private
Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, joi, in cadrul audierii pentru functia de ministru al Muncii, ca persoanele care au venituri din activitati independente vor putea sa opteze pentru pilonul I sau III de pensii, afirmand ca nu se „darama” pilonul statului ca sa fie ajutate cele private.
„Este o neintelegere. Daca se citeste cu atentie aceasta masura este la MPF,(...) se refera doar la cei care au venituri din activitati independente, ei la ora actuala trebuie sa plateasca si la pilonul I de pensii care este al statului si la pilonul III care este privat. Suma care se colecteaza de la aceste persoane este in jur de 200 de milioane de lei. Este o suma aproape nesemnificativa si prin programul de guvernare i-am lasat sa opteze pentru unul dintre cele doua piloane de unde vor sa isi primeasca pensia. Repet, este doar pentru cei care au venituri din activitati independente, pentru toti ceilalti nu s-a schimbat absolut nimic. Nu vrem in niciun caz sa darmamam pilonul statului ca sa ajutam piloanele de pensii private”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, in cadrul Comisiilor reunite de munca, intrebata ce se va intampla cu acele contributii facute la sistemul facultativ de pensii.
Olguta Vasilescu a afirmat ca modificarea adusa este „o forma de ajutor” pentru cei care desfasoara activitati independente.
„(...) nu vor mai trebui sa mearga la Fisc din trei in trei luni, ci doar o data pe an”, a spus Olguta.

Lia Olguta Vasilescu a fost validata pentru functia de ministru al Muncii cu 32 de voturi „pentru”, „impotriva” si o abtinere.
Taxa de solidaritate, din 2018

Ionut Misa a declarat joi ca taxa de solidaritate va fi introdusa cel mai probabil din 2018 si ii vizeaza pe cei cu venituri exceptionale.
“Taxa de solidaritate incercam sa o implementam in 2017. Probabil ea va fi in 2018. Dupa ce primesc datele centralizate vom stabili procentul. Numarul persoanelor este destul de mic. Se situeaza pana in zece procente, cei care au venituri de peste zece salarii minime pe economie. Luam in calcul un singur procent si nu mai multe trepte de impozitare”, a declarat, joi, Ionut Misa.
Acesta a spus ca aceasta taxa ii vizeaza pe cei cu venituri exceptionale, care depasesc 14.500 de lei net si ca se incearca sa nu fie afectata clasa de mijloc.
 Mediafax.ro

olguta vasilescu ionut misa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007998 (s)