News Flash:

Zgonea: Am trimis CC opinia conducerii Camerei. Sesizarea PDL privind Guvernul este inadmisibila

7 Martie 2014
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
valeriu zgonea
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că a trimis CC punctul de vedere al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor faţă de sesizarea PDL şi a deputaţilor neafiliaţi privind Hotărârea Parlamentului de modificare a componenţei Guvernului. "Sesizarea grupului parlamentar al PDL şi a deputaţilor neafiliaţi este inadmisibilă", a precizat Zgonea, pentru MEDIAFAX, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei care a avut loc vineri dimineaţă.

El a reluat precizările legate de prevederile constituţioanle în cazul în care premierul solicită remanierea Guvernului, dar şi precizările făcute cu o zi înainte legate de atribuţiile preşedintelui României în legătură cu depunerea jurământului de către miniştri, chiar în cazul unei sesizări la Curtea Constituţională.

"Există o decizie a Curţii Constituţionale care este foarte clară: obligaţiile Parlamentului în momentul în care unilateral Guvernul decide modificarea structurii şi a componenţei politice. Ştim care sunt limitele noastre. Dacă Parlamentul accceptă cererea Guvernului, atunci adoptă un proiect de hotărâre care se publică în Monitorul Oficial", a mai spus Zgonea.

Şi conducerea Senatului a propus Curţii Constituţionale să respingă sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului privind schimbarea structurii Guvernului şi "nominalizarea de noi membri în Cabinet.

Potrivit vicepreşedintelui Senatului Cristian Dumitrescu, acest punct de vedere a fost adoptat, vineri dimineaţă, cu şapte voturi "pentru", în majoritate, de membrii Biroului Permanenent al Senatului, reuniţi în şedinţă. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039719 (s)