News Flash:

Digul Tesluiului a fost rupt de ape in comuna Dragotesti; zeci de gospodarii au fost inundate

7 Martie 2014
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
Digul râului Teslui din comuna doljeană Drăgotești a fost rupt de ape în mai multe locuri în noaptea de joi/vineri, iar zeci de gospodării și locuințe au fost inundate. Potrivit prefectului de Dolj, Marius Deca, odată cu oprirea ploii, vineri dimineața nivelul apei a început să scadă, iar echipe de la ISU, SGA și jandarmi acționează pentru scoaterea apei din case și protejarea populației. 'În comuna Drăgotești, malul Tesluiului a fost rupt în mai multe locuri. În acest moment încercăm să evaluăm situația și, dacă va fi nevoie, să solicităm un elicopter pentru a putea stabili cum am putea acționa pentru ca apele să se retragă cât mai repede. În comuna Drăgotești există aproape 100 de persoane — vreo 40 de familii — care au apă în curte și parțial în case', a declarat prefectul de Dolj.

Prefectul a mai afirmat că din cauza inundațiilor în mai multe localități din Dolj situația este 'destul de dificilă' în condițiile în care pe Raznic și Teslui au fost depășite cotele de pericol. 'O situație mai dificilă avem în satul Bascov din comuna Sopot unde 380 de persoane din 120 de gospodării erau practic aseară izolate și spre care voiam să ne îndreptăm azi dimineață cu alimente și apă. Din fericire acum se poate circula pe un drum, iar oamenii nu mai sunt izolați. Mai sunt însă locuințe din Sopot care au apă în casă și acționăm pentru a o evacua', a spus prefectul Marius Deca.

Prefectura Dolj a anunțat că din cauza situației critice din sudul județului, prefectul Marius Deca a emis un ordin pentru pornirea pompelor de desecare de către Filiala Dolj a ANIF. Deca a verificat, joi, zonele critice din județul Dolj — Motoci, Mlecănești, Mischii, Ghercești, Pielești, Robănești, Lăcrița, Popânzălești și a solicitat Serviciului de Gospodărire al Apelor Dolj măsuri de urgență, precum și Comitetelor locale oameni pentru a acționa rapid. Au intervenit cu forțe și mijloace SGA, Poliția, ISU și serviciile voluntare pentru situații de urgență din localitățile afectate, iar în continuare se monitorizează zonele critice precum și evoluția debitelor râurilor și pâraielor pe raza județului Dolj.

AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034624 (s)