News Flash:

Zeci de mii de oameni au protestat in mai multe orase ale tarii

3 Februarie 2017
934 Vizualizari | 0 Comentarii
protest buc2
Aproximativ 5.000 de brasoveni, in principal tineri, au iesit, joi seara, la proteste, cu zeci de pancarte, iar cativa tineri au oferit flori si imbratisari jandarmilor, multumindu-le pentru ca i-au simtit „de partea lor“, apoi au cantat in fata sediului PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.
UPDATE 22:51
Peste 3.000 de persoane, intre care multi tineri si copii, au participat, joi seara, la un mars de protest pe strazile municipiului Alba Iulia, parcurgand circa 10 kilometri, timp in care au scandat lozinci in semn de nemultumire fata de adoptarea ordonantei care modifica Codurile.
Pe tot traseul, protestatarii au avut in fata coloanei un imens steag tricolor, dar si un banner pe care scria ”Bucuresti, nu uita, Alba e de partea ta”. Traficul rutier a fost perturbat, intrucat marsul s-a desfasurat pe cele mai circulate strazi: Piata Ion I. C. Bratianu, Ardealului, Calea Motilor, Bulevardul Revolutiei 1989, strada Closca, Bulevardul 1 Decembrie, strada Vasile Goldis. Protestul a inceput la ora 18.00, in fata Prefecturii Alba si s-a incheiat in acelasi loc trei ore si jumatate mai tarziu.
Grindeanu, respectiv Guvernului condus de acesta. Intre altele, oamenii au scandat: ”Dragnea, nu uita, tineretul nu te vrea”, ”DNA, sti ceva, tara e de partea ta”, ”Dragnea, pentru noi, este Ceausescu doi”, ”Dragnea, nu fii trist, la Jilava e dentist!”, ”Noaptea ca hotii”, ”Abrogati si plecati”, ”Iesiti din casa, daca va pasa”, ”CCR, hai mai repede”, iar la final ”Maine seara, iesim iara”.
Totodata, o scandare a fost ”Florin Iordache, o alta intrebare”, semn ca oamenii nu au uitat conferinta de presa dupa adoptarea pachetului legislativ, cand, ministrul Justitiei a spus de multe ori ”alta intrebare”.
Pe traseu, protestatarii au fluturat steaguri tricolore, unii tineri venind cu ale parintilor, pastrate de la Revolutie, si au interpretat cantece patriotice.
Oamenii au venit cu fluiere, vuvuzele si portavoce, pe care le-au folosit in mai multe randuri, in timp ce altii fluturau steaguri tricolore si ridicau pancarte cu mesaje precum: ”Doua fire, doua paie, hai cu hotii la parnaie”, ”Salvam Romania de PSD”, ”Abrogati si plecati”, ”Rugam BOR sa schimbe porunca a 8-a din sa nu furi in sa nu furi mai mult de 200.000 de lei!”, ”PSD, ciuma rosie”, ”Cetatenii au dreptul si obligatia sa apere Romania”, ”Sa va fie frica, poporul se ridica” sau ”Asta-i tradare, nu guvernare”.
In municipiul Alba Iulia la protest au participat peste 3.000 de persoane. Alte proteste, in judetul Alba, au avut loc la Sebes, cu circa 600 de participanti, la Blaj – 300 de persoane, respectiv la Ocna Mures si Aiud – circa 100 de persoane.
Vineri seara, de la ora 18.00, la Alba Iulia va avea loc un nou protest.
Proteste Alba Iulia
UPDATE 22:42 
Un barbat din Cluj Napoca a declarat joi seara corespondentului MEDIAFAX ca a transmis live tot protestul care a avut loc in oras, pentru fiul sau, care este stabilit in Seattle.
„Fiul meu lucreaza in SUA si e tare nemultumit de ce se intampla in Romania. Si atunci am zis sa il tin la curent cu ce se intampla la Cluj. Fiul meu, Gabriel, vrea sa organizeze un protest in Seattle'', i-a spus barbatul corespondentului MEDIAFAX.
Clujeanul a filmat coloana de manifestanti cu telefonul mobil si a tinut aparatul deasupra capului transmitand imaginile in Seattle.
La ora transmiterii acestei stiri, coloana de manifestanti a trecut pe la Prefectura Cluj si se indreapta spre Manastur, cel mai mare cartier al orasului Cluj Napoca, numarul participantilor depasind 35.000.
La Timisoara numarul protestatarilor a trecut de 20.000, iar la Sibiu protestul s-a incheiat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007312 (s)