News Flash:

Reactii in presa internationala dupa ce vicepresedintele PSD, Mihai Chirica, a cerut demisia ministrului Justitiei

2 Februarie 2017
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai chirica2
Reamintim ca in cadrul unei conferinte de presa organizata astazi, 2 februarie 2017, la sediul Primariei Municipiului Iasi, edilul-sef Mihai Chirica a luat o pozitie oficiala fata de Ordonantele de Urgenta privind modificarea Codurilor penale, declarand ca Guvernul Grindeanu ar trebui "sa abroge la fel de urgent Ordonanta de Urgenta 13/2017 si sa propuna un proiect de lege Parlamentului Romaniei ales pe 11 decembrie, sa faca dezbatere publica, sa consulte specialistii, societatea civila si sa lase Parlamentul, ca entitate democratica acestui stat, sa decida".

In contextul aceleiasi intalniri cu jurnalistii, Mihai Chirica a cerut demisia ministrului Justitiei Florin Iordache, pe care edilul il vede "singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat in aceste zile".

Intregul demers s-a raspandit rapid in presa nationala, dar si in cea internationala. Agentia de presa Reuters a publicat un articol cu titlul "Romania's ruling party vice-president wants withdrawal of graft decree" (Vicepresedintele partidului de guvernamant din Romania cere retragerea unui decret de lege), pe care il redam integral in continuare:
 

"A vice-president of Romania's ruling Social Democrat Party (PSD) called on his party's leadership and government to withdraw a decree decriminalizing some graft offenses, a move that has brought tens of thousands of Romanians out in protest.


Private television station Digi24 TV quoted Mihai Chirica, also mayor of the northern city of Iasi, as saying he understood protesters' legitimate demands and that he backed them".

TRADUCERE:

Un vicepresedinte al partidului de guvernamant al Romaniei, Partidul Social Democrat (PSD), a facut apel catre liderul partidului si guvernului pentru a retrage un decret prin care se decriminalizeaza unele infractiuni, o miscare care a adus zeci de mii de romani in strada pentru a protesta.

Statia de televiziune privata Digi24 TV l-a citat pe Mihai Chirica, de asemenea primar al orasului nordic Iasi, spunand ca intelege cererile legitime ale protestatarilor si ca acestia au sustinerea lui.

mihai chirica demisia florin iordache internationala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008104 (s)