News Flash:

Zeci de jurnalisti arestati in Turcia

27 Iulie 2016
967 Vizualizari | 0 Comentarii
turcia
Autoritatile din Turcia au emis mandate de retinere pentru 47 de fosti jurnalisti si manageri ai publicatiei Zaman, care ar avea legaturi cu clericul musulman Fethullah Gulen, aceasta fiind o noua masura de acest fel care vizeaza presa turca in ultima saptamana, relateaza Reuters online.
Agentia de stiri turca Anadolu, citata de Reuters, a anuntat ca cel putin un jurnalist de la Zaman, fostul editorialist Sahin Alpay, a fost retinut miercuri. Zaman, o publicatie care se speculeaza ca ar fi avut legaturi cu miscarea religioasa a clericului Gulen, a fost inchisa de guvern in luna martie.
La inceputul acestei saptamani, autoritatile au emis mandate de arestare pentru alti 42 de jurnalisti, dintre care 16 au fost deja retinuti.
Arestarea mai multor zeci de jurnalisti si epurarea sistemului administrativ si militar ridica semne de intrebare privind declansarea unei adevarate vanatori de vrajitoare in urma loviturii de stat care s-a soldat cu aproximativ 290 de decese.
Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din functii sau arestate dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia, in contextul in care Administratia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie impotriva sustinatorilor adversarului sau, clericul musulman Fehtullah Gulen.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007195 (s)