News Flash:

Zeci de gospodarii au fost inundate la Vatra Dornei

5 Februarie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
vatra inundatii
Numarul gospodariilor afectate de inundatii la Vatra Dornei a crescut in noaptea de sambata spre duminica, pompierii militari fiind solicitati sa intervina cu autospeciale si motopompe pentru evacuarea apei si ridicarea unor diguri cu saci de nisip, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata. 
Potrivit acestuia, au fost inregistrate cresteri rapide ale debitelor in bazinele raurilor Dorna si Bistrita, iar temperatura crescuta a favorizat topirea zapezilor de pe versanti si a gheturilor din albii. 
Apa revarsata din albia raurilor a afectat 18 case, 33 de anexe si 18 curti, a precizat Alin Galeata. Sambata seara bilantul era sapte case, doua anexe si 12 curti, iar patru turisti fusesera evacuati dintr-o pensiune aflata in pericol de a fi inundata, a adaugat el. 
''De la primele semne de crestere a debitelor, la nivelul Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei s-au pregatit tehnica si mijloacele de interventie si a fost crescuta capacitatea operationala prin chemarea la serviciu a militarilor aflati in tura libera (...) Au fost informati membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava si toate primariile din zona amenintata cu privire la pericolul producerii de inundatii, urmand ca presedintii comitetelor locale pentru situatii de urgenta sa asigure permanenta la nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale. Echipaje ale lucratorilor SGA, ale pompierilor militari si ale politistilor au monitorizat permanent zonele'', potrivit unui comunicat ISU Suceava. 
De asemenea, la fata locului au intervenit lucratori ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei, voluntari ai comunei Dorna Candrenilor, cu utilajele necesare. 
In cursul zilei de duminica, prefectul Constantin Harasim a cerut ca o echipa pirotehnica a ISU Suceava sa se deplaseze la Vatra Dornei pentru a interveni cu material exploziv asupra unui pod de gheata de pe raul Bistrita. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005942 (s)