News Flash:

Victor Ciorbea demonteaza punct cu punct argumentatia privind emiterea OUG

3 Februarie 2017
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorbea 2
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat vineri ca va ridica la CCR exceptia de neconstitutionalitate pentru "OUG 13 din acest an" (nr-OUG de modificare a Codurilor penale), precizand ca documentul va fi trimis "in cateva minute" la Curtea Constitutionala. UPDATE: Presedintele CCR Valer Dorneanu a declarat ca asteapta sa primeasca sesizarea, dar ii va da termen in conformitate cu regulamentul si prevederile constitutionale.
"Am decis sa ridic exceptia de neconstitutionalitate a OUG nr. 13/2017, care va pleca in cateva minute spre CCR. (...) OUG este neconstitutionala in ansamblu, in opinia noastra", a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.
El a mentionat ca in exceptia de neconstitutionalitate se arata ca nu sunt indeplinite criteriile privind urgenta adoptarii acestei ordonante, dar sunt incluse si obiectii cu privire la modul de legiferare in privinta abuzului in serviciu, care discrimineaza intre diverse acte normative si "scoate de sub incidenta legii penale activitatea aproape intregii administratii din Romania".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006141 (s)