News Flash:

Zeci de angajati din mai multe spitale au iesit din nou in strada

16 Aprilie 2018
504 Vizualizari | 0 Comentarii
protest

Aproximativ 450 de medici si asistente de la Spitalul Clinic de Urgenta Craiova au iesit in curtea unitatii medicale, luni dimineata, intr-un protest spontan provocat de nemultumirile privind veniturile salariale. 30 % din personal a ramas sa asigure functionarea sectiilor. De asemenea, in jur de 50 de angajati ai Spitalului de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti protesteaza, in curtea unitatii, fiind nemultumiti de sporuri, care, potrivit noii legi a salarizarii, sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii dintre angajati duce la scaderea veniturilor.
Zeci de angajati ai Spitalului de Urgenta "Bagdasar Arseni" protesteaza, nemultumiti de sporuri 

In jur de 50 de angajati ai Spitalului de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti protesteaza, in curtea unitatii, fiind nemultumiti de sporuri, care, potrivit noii legi a salarizarii, sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii dintre angajati duce la scaderea veniturilor.

Infirmiere, brancardieri si asistente de la Spitalului de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti au iesit, luni dimineata, in curtea unitatii sanitare, pentru a protesta. Oamenii sunt nemultumiti de noua modalitate de calcul al sporurilor, sustinand ca va duce la scaderea veniturilor cu sute de lei.
In cursul zilei de luni, ministrul Sanatatiii, Sorina Pintea, va avea o intalnire cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru a discuta regulamentul de sporuri care se aplica angajatilor din sistemul medical.

"Am ales sa discut cu fiecare, sa vedem care sunt problemele. Discut cu fiecare manager in parte, ii rog sa-mi prezinte situatia, modul in care s-au repartizat sporurile. Nu este obligatoriu ca toata lumea sa ia sporul maxim. Cred ca weekendul asta am vorbit cu o suta de manageri. Pana acum s-au dat sporuri maxime", a spus Sorina Pintea la Digi25.
Protest spontan la Spitalul Craiova din cauza diminuarii veniturilor medicilor si asistentelor

Aproximativ 450 de medici si asistente de la Spitalul Clinic de Urgenta Craiova au iesit in curtea unitatii medicale, luni dimineata, intr-un protest spontan provocat de nemultumirile privind veniturile salariale. 30 % din personal a ramas sa asigure functionarea sectiilor.

Unul dintre liderii sindicatului angajatilor din Spitalul Craiova, medicul Eleodor Carstoiu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca veniturile tuturor angajatilor au fost diminuate, incepand cu luna februarie.

„Brancardierii si infirmierele nu au avut marire de salariu, la 1 martie, iar valoarea procentuala a sporului care se aplica la salariul nemarit a scazut, deci venitul lor scade. Asistentele sunt afectate la sporul de tura, adica cel pentru ca lucreaza si noaptea. Nu au orele de noapte platite, ca in Codul Muncii, cu 25% spor, ci se da un spor mai mic de 15% pentru faptul ca o treime din timpul lucrat este noaptea. Mai este afectata plata orelor de sambata si duminica, adica toate sunt la jumatate. La biologi, farmacisti, chimisti, la fel, nu s-a acordat marirea de salariu, insa sporul a scazut. Automat le-a scazut si venitul”, a declarat Carstoiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2786 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018001 (s)