News Flash:

Vesti proaste pentru romanii din strainatate care trimit bani in tara

16 Aprilie 2018
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Romanii din strainatate vor fi obligati sa justifice cu documente sumele de bani pe care le trimit in tara, daca acestea depasesc 1.000 de euro.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a initiat un proiect in acest sens.

Astfel, romanii care nu respecta prevederea risca amenzi de pana la 150.000 de lei si confiscarea banilor.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca proiectul face parte din transpunerea unei prevederi europene.

″In primul rand, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor nu apartine Ministerului Finantelor, este un Oficiu in subordinea Guvernului si este o structura din care fac mai multi reprezentanti, dintre care si unul de la Ministerul de Finante.

Vezi si: Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, despre scandalul izbucnit pe tema scaderilor salariale: "Nu putem sa generalizam acum"

Doi la mana, eu sunt foarte atent la acest propuneri de acte normative pentru ca nu cred ca Romania este ultima tara care nu a transpus acea prevedere europeana si cred ca ar trebui sa ne gandim de doua ori atunci cand transpunem un act normativ. Nu spune nimeni ca nu trebuie sa-l transpui, dar trebuie sa vedem daca toate celelalte state membre ale UE au transpus respectiva prevedere europeana. Cei care nu au transpus-o, de ce nu au facut-o.

Sunt state europene care prefera sa nu transpuna pentru un anumit motiv veniturile in economia proprie, chiar cu riscul de a ajunge la Curtea Europeana de Justitie. Nu sunt adeptul transpunerii doar pentru ca cineva ne cere. Desigur, intr-un final se transpune, se face o intarziere asumata.

Trei la mana, nu cred ca romanii care trimit acasa bani au de-a face cu acte de terorism. Sincer sa fiu nu cred asa ceva. Sunt oameni care muncesc in afara tarii noastre pentru a-si intretine familia de acasa, copiii, rudele si trimit cat pot sa trimita spre casa pentru nevoile de zi cu zi pe care acestia le au”, a declarat Teodorovici la Antena 3.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006857 (s)