News Flash:

Dosarul Gala Bute. Dupa ce a cerut lamuriri privind implicarea SRI in ancheta, Rudel Obreja a facut plangere penala impotriva lui Kovesi, Coldea si Maior

16 Aprilie 2018
788 Vizualizari | 0 Comentarii
rudel obreja

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a anuntat, pe Facebook, ca a transmis la DIICOT o plangere impotriva procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a lui Florian Coldea si a lui George Maior.
Plangerea ii vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, la data faptelor procuror general al Romaniei, pe George Maior, fost director SRI si pe Florian Coldea, la data faptelor prim-adjunct al directorului SRI.

"In virtutea drepturilor constitutionale si a prevederilor Codului de Procedura Penala, am formulat plangere penala impotriva numitilor Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si George Maior. Avand in vedere pericolul pentru ordinea publica si a statului, precum si probele (si nu "suspiciuni rezonabile"), astept luarea de urgenta a masurilor legale ce se impun", a scris Rudel Obreja pe Facebook.

In plangerea formulata se mentioneaza si numele ‎semnatarului protocolului incheiat intre SRI si Ministerul Public, Gabriela Scutea, cea care l-a reprezentat pe prim-adjunctul procurorului general de la acea vreme.
De asemenea, plangerea este formulata si impotriva tuturor procurorilor care au facut parte din "echipe mixte", dar si contra celor care au transmis informatii, date, probe din dosare catre angajati ai SRI sau au colaborat in orice mod cu structurile de informatii in baza acestui protocol.

"Este necesar sa se stabileasca la ce moment, in ce structura si cu ce resurse a luat fiinta acest grup, cine a fost initiatorul si constituitorul acestui grup, cat de extinse au fost legaturile sale si cati membri au aderat la acest grup - devenind beneficiari ai informatiilor strict secrete si implicit ai puterii oculte care a ingrozit justitia si justitiabilii, cati membri sprijinitori au avut, cine sunt acestia si in ce forma au actionat in vederea punerii in aplicare a acestui plan zero diabolic si distructiv la adresa puterii judecatoresti", se arata in documentul inaintat procurorului Daniel Horodniceanu.

In aceeasi sursa se precizeaza ca, pentru a dovedi cele stipulate in plangere, Rudel Obreja va prezenta inscrisuri si martori, atunci cand va fi chemat de organele de urmarire penala, in calitate de parte vatamata.

De altfel, vineri, aparatorul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box a cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sa transmita catre DNA o solicitare de lamuriri privind implicarea SRI in dosarul "Gala Bute", instanta aproband aceasta cerere.

„In spatiul public a aparut un protocol incheiat intre SRI si PICCJ. Legat de acest dosar, a fost emis in 21 aprilie 2015 un comunicat in care este prezentata situatia si, in final, se spune ca procurorii au beneficiat de sprijin al SRI. Solicitam sa emiteti adresa catre DNA sa ni se comunice daca a existat un plan comun de actiune, daca a fost constituita echipa operativa comuna si daca DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informatiilor sau sesizarilor de la SRI si daca SRI a sprijinit efectuarea constatarii tehnice. Invocam aceste lucruri pentru a beneficia de dreptul la un proces echitabil si pentru a face aparari. Daca veti incuviinta, ne rezervam dreptul de a solicita anularea acestui protocol. El este desecretizat, a fost denuntat, dar a produs efecte. Vrem sa vedem daca a produs efecte si in aceasta cauza”, a solicitat Dan Lupascu, avocatul lui Rudel Obreja, in instanta.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis aceasta cerere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005231 (s)