News Flash:

Week-end plin cu spectacole la Timisoara

1 Februarie 2014
1160 Vizualizari | 0 Comentarii

Duminică, 2 februarie 2014, este programată cea mai nouă producție a Teatrului Maghiar: comedia neagră „Sus în adâncuri”, după romanul A long way down, de Nick Hornby, în regia lui Kedves Emőke. Un spectacol despre singurătate, depresie și sinucidere, jucat de actorii Tar Mónika, Lőrincz Rita, Bandi András Zsolt, Kiss Attila, Éder Enikő, Aszalos Géza.

Ambele reprezentații se desfășoară de la ora 19, în sala Studio și sunt traduse în limba română. Biletele costă 16 lei (pentru elevi, studenți și pensionari – 8 lei) și se găsesc la agenția Teatrului Maghiar.

Cu Anna Karenina, „povestea unei metamorfoze”, a începu acest week-end la Teatrul Național Timișoara. Adaptare de Helen Edmundson a uneia dintre capodoperele literaturii universale semnate de Lev Tolstoi, spectacolul regizat de Ada Lupu s-a jucat ieri, în Sala Mare TNT. Rolul titular este jucat de actrița Claudia Ieremia. „Karenina descoperă în sine o lume complet nouă, o lume a pulsiunilor esenţiale, descoperindu-se pe sine şi aflând că ceilalţi nu sunt tot ce avea ea. Drumul cu sens unic al cunoaşterii de sine este un drum al efervescenţei spiritului, dar şi un drum al distrugerii şi al singurătăţii absolute”, dezvăluie realizatorii spectacolului.

Sâmbătă, 1 februarie 2014, tot de la ora 19, în Sala Mare, publicul TNT îl va vedea pe actorul Ion Rizea în rolul lui „Prometeu înlănțuit”. Spectacolul, pe un scenariu realizat și regizat de Kokan Mladenović, după tragedia lui Eschil, îl aduce în prim-plan pe Julian Assange, fondatorul site-ului Wikileaks, în chip de Prometeu. Oricât de riscantă ar părea la o primă vedere, translația este solid justificată, ideatic și dramatic: dacă Prometeu le-a adus oamenilor focul/cunoașterea, înfuriind zeii și fiind supus unei chinuitoare condamnări la singurătate, fenomenul Wikileaks, argumentează regizorul, în care informația/cunoașterea accesibilă doar “zeilor” lumii contemporane este dăruită umanității îi dă, incontestabil, lui Assange aura unui Prometeu modern.

Duminică, 2 februarie, TNT are programat, în Sala 2, de la ora 19, spectacolul „Billy Mincinosul” de Keith Waterhouse și Willis Hall, în regia Antonellei Cornici. Biletele la spectacolele TNT au prețuri cuprinse între 20 și 40 de lei.

„Văduva veselă”, ale cărei grații și milioane devin afaceri de stat în opereta lui Franz Lehar, își petrece după-amiaza de duminică, 2 februarie 2014, împreună cu spectatorii Operei Naționale Române din Timișoara. Spectacolul începe la ora 15 și va fi dirijat de Mihaela Silvia Roșca. Soprana Narcisa Brumar va interpreta rolul Hanna Glavari, nostima văduvă înconjurată de pretendenți, iar îndrăgostitul Danilo va fi jucat de Cristian Rudic. Prețul biletelor la spectacolele de operetă ale ONRT este 30 de lei

La Muzeul de Artă Timișoara este deschisă o nouă și incitantă expoziție: „Sigmar Polke – Muzică de origine necunoscută” realizată de Institutul pentru Relații Externe și prezentată în orașul nostru de Centrul Cultural German. Artistul german Sigmar Polke (1941-2001) a experimentat o largă paletă de stiluri, subiecte, tehnici și materiale în opera sa. Împreună cu Gerhard Richter și cu Konrad Lueg, el a fondat, în 1963, mișcarea artistică intitulată “Realismul capitalist”, un rapel la Realismul socialist, doctrina oficială impusă în URSS și în celelalte țări din lagărul socialist, dar și o replică la consumismul capitalist. De altfel, familia lui Polke a evadat din Germania de Est, de sub regimul socialist, în Germania occidentală.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006176 (s)