News Flash:

VREMEA in Timisoara si in celelalte regiuni ale tarii pana pe 26 ianuarie

13 Ianuarie 2014
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor în intervalul 13 - 26 ianuarie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Pâna în 15 ianuarie temperaturile maxime vor creste usor si vor depasi 10 grade Celsius, mai ales în zona deluroasa. O scadere a valorilor termice se va resimti în jurul datei de 16 ianuarie, pentru ca pâna la sfârsitul primei saptamâni acestea sa creasca din nou, cu aproximativ 4 grade. Tendinta vremii pentru cea de a doua saptamâna este de racire usoara si treptata, pâna la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive în cea mai mare parte a intervalului. Exceptie vor face primele si ultimele zile, când vor coborî sub pragul de înghet.
Sanse mai mari de precipitatii vor fi în 15...16 ianuarie si din nou începând din data 19 ianuarie. Vor fi ploi, iar spre sfârsitul intervalului posibil, trecator, si lapovite si ninsori.
CRISANA
În prima saptamâna valorile maxime de temperatura vor fi în crestere, de la medii de 5...6 grade, pâna la 10...11 grade în week-end, când va fi mult mai cald decât în mod obisnuit pentru aceasta data. În cea de a doua saptamâna temperaturile încep sa scada treptat, mai ales dupa data de 22 ianuarie, pâna la medii în jur de 4 grade în ultimele zile, valori înca usor mai ridicate decât normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi negative în primele zile ale intervalului si din nou dupa data de 22 ianuarie.
Va ploua slab în data de 15 si de 16 ianuarie, dar si dupa data de 19 ianuarie. În ultimele zile din interval vor fi posibile si lapovite si ninsori.
TRANSILVANIA
Pâna miercuri 15 ianuarie, temperaturile maxime cresc cu 3...4 grade, apoi scad putin, pentru ca la sfârsitul acestei saptamâni si la începutul saptamânii viitoare sa se atinga din nou medii de 6...7 grade. În intervalul 22 ianuarie – 26 ianuarie regimul termic va fi în scadere, cu aproximativ 4 grade, dar maximele ramân totusi usor mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei date. Mediile valorilor minime de temperatura vor fi negative în majoritatea zilelor, iar cel mai frig va fi la începutul si la sfârsitul intervalului, când în depresiuni izolat va fi ger.
Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata în zilele de 15 si 16 ianuarie, apoi dupa data de 19 ianuarie. Precipitatiile vor fi slabe, ploi în prima saptamâna, apoi mixte.
MARAMURES
În intervalul 13 ianuarie – 21 ianuarie, temperatura aerului va avea oscilatii spre valori tot mai ridicate si se va ajunge la medii ale maximelor de 7...8 grade. De marti, 21 ianurie, tendinta vremii este de racire si revenire la temperaturi în medie de 2...3 grade. Cele mai reci nopti vor fi în intervalul 13 – 15 ianuarie si 23 - 26 ianuarie, când minimele vor coborî frecvent sub 0 grade.
Cele mai mari sanse de precipitatii vor fi la mijlocul primei saptamâni (ploi) si dupa data de 18 ianuarie (mixte).
MOLDOVA
În prima saptamâna mediile valorilor maxime vor oscila între 6 grade în ziua de 15 ianuarie si 2...3 grade în zilele de 17 si 18 ianuarie. În saptamâna urmatoare, dupa o crestere usoara în primele doua zile, temperaturile vor coborî treptat spre valori
apropiate de normalul perioadei. Evolutia temperaturilor nocturne va fi asemanatoare, iar cele mai friguroase nopti vor fi la începutul si la sfârsitul intervalului.
Dupa data de 16 ianuarie vor fi posibile precipitatii slabe, la început sub forma de ploaie, apoi trecator si lapovita si ninsoare.
DOBROGEA
În tot intervalul de prognoza vremea va fi mai calda decât în mod normal pentru aceasta data. La jumatatea primei saptamâni si din nou în jurul datei de 21 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 9...10 grade. În 17...19 ianuarie, dar si la finalul
intervalului, va fi mai rece, dar nici atunci mediile diurne nu vor coborî sub 4 grade. Mediile regionale ale valorilor minime vor fi negative doar în primele si în ultimele dimineti.
Din data de 16 ianuarie, trecator vor fi posibile precipitatii mai ales sub forma de ploaie slaba.
MUNTENIA
Pâna în jurul datei de 21 ianuarie, valorile temperaturilor maxime se vor mentine ridicate, astfel ca în zilele cele mai calde media pe întreaga regiune va fi de aproximativ 9 grade. Dupa aceasta data temperaturile vor începe sa scada usor si treptat pâna la medii de 4...5 grade, înca destul de ridicate pentru a doua decada a lunii ianuarie. În privinta temperaturilor nocturne, cele mai mici valori se vor înregistra la începutul primei saptamâni si la finalul celei de a doua, când pot coborî spre – 5 grade.
Din data de 16 ianuarie, local, vor fi conditii de precipitatii, în general slabe cantitativ. Vor predomina ploile.

OLTENIA
Vremea va fi mai calda decât în mod normal, în tot intervalul de prognoza. În zilele cele mai calde media maximelor pe întreaga regiune va fi de 8...9 grade, iar în zilele mai reci (în special spre sfârsitul celei de a doua saptamâni), nu vor coborî sub 4 grade. Cele mai scazute minime, cu valori preponderent negative, vor fi în intervalele 13-16 ianuarie si din nou în 24-26 ianuarie.
Temporar vor fi conditii de ploi slabe, începând cu data de 15 ianuarie.

LA MUNTE
Pâna la mijlocul celei de a doua saptamâni, mediile temperaturilor maxime vor fi pozitive si se vor situa între 2 si 4 grade, apoi vor începe sa scada sub 0 grade. Media minimelor nocturne se va mentine negativa în ambele saptamâni, iar cele mai reci nopti vor fi la începutul si la finalul intervalului de prognoza.
Trecator vor fi precipitatii mixte, iar spre final mai ales sub forma de ninsoare. Mediafax.ro

muntenia oltenia la munte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0819 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028661 (s)