News Flash:

Vrei sa stii daca veni muri in urmatorii 5 ani. Iata testul care iti spune acest lucru

28 Februarie 2014
878 Vizualizari | 0 Comentarii
Testul morţii a fost conceput de cercetători din Estonia şi confirmat de colegi din Finlanda. Testul este unul extrem de simplu: se ia sange şi se determină dacă subiectul ar putea deceda în următorii cinci ani. 
Studiul a analizat 17.000 de subiecţi sănătoşi. Peste 100 de biomarkeri diferiţi din sangele acestora au fost analizaţi, iar subiecţii au fost monitorizaţi timp de cinci ani. Intre timp, 684 dintre aceștia au murit din cauza diferitelor boli, printre care cancer și boli cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că toți cei 684 aveau niveluri similare în cazul a patru biomarkeri specifici, informează totb.ro, citand revista PLOS. 
Aceștia erau albumina, alfa-1-acid glicoproteina, citrat și mărimea unor particule de lipoproteină de foarte mică densitate, care sînt legate de funcționarea ficatului și a rinichiului, de inflamații și infecții, de metabolism și sănătatea vasculară.
"Subiecții erau aparent oameni sănătoși dar, spre surpriza noastră, se pare că acești biomarkeri arată o fragilitate ascunsă", a explicat un cercetător de la Institutul de Sănătate al Finladei, Markus Perola.
"Dar, continuă el, aceasta pune probleme etice – ar vrea cineva să afle că e la mare risc dacă știe că nu avem ce face în privința asta?".
Un biomarker e o moleculă găsită în sange și în alte fluide sau în țesuturi și care poate semnala un proces anormal sau o boală. Nivelul unui biomarker poate indica riscul de boală al unui pacient sau răspunsul acestuia la tratament.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050780 (s)