News Flash:

Banicioiu: Obligatia mea la MS este sa ma asigur ca nu sunt disfunctionalitati in sistem

27 Februarie 2014
826 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Eugen Nicolăescu i-a predat, joi, mandatul ministrului interimar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu spunând că este doar un administrator al sistemului, până marţi, când va fi învestit noul Guvern şi obligaţia lui este să se asigure că nu vor fi disfuncţionalităţi în sistem. Ministrul demisionar al Sănătăţii a spus că s-a stabilit, de comun acord, să aibă o legătură strânsă cu noul ministru, pentru o perioadă de timp, până când va cunoaşte toate problemele destul de complicate ale sistemului de sănătate. Nicolăescu a exprimat şi disponibilitatea echipei care a lucrat cu el, de a fi alături de ministrul interimar, în proiectele începute.

"Am avut o discuţie de jumătate de oră cu domnul ministru. Am încercat să-i prezint pe scurt proiectele prioritare pentru perioada următoare, unele dintre ele sunt cu termene scadente. Am spus că atunci când am primit mandatul politic pentru reformă, domnul Bănicioiu era de faţă, pentru dumnealui nu sunt lucruri noi, nu sunt necunoscute, ştie despre ce este vorba. Poate este vorba despre detalii", a declarat fostul ministru al Sănătăţii.

Întrebat ce va face cu mobila din sala de protocol, despre care spunea anul trecut că a primit-o ca sponsorizare de la un prieten, Nicolăescu a zic că o lasă la minister. "Da, m-am gândit să îi lăsăm şi mobila. Domnule ministru, veţi avea o masă şi nişte scaune. N-o mai iau. Sunt darnic astăzi", a spus Nicolăescu.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus că va continua proiectele începute de Eugen Nicolăescu.

"Eu vreau să vă spun că tot ceea ce a făcut domnul Nicolăescu până acum a fost în acord cu principiile programului de guvernare al USL-ului. Şi intenţionez să fac pe mai departe ca acest program să continue. Însă din start vreau să vă comunic că eu sunt doar un administrator al sistemului, până marţi, când va fi investit noul Guvern şi obligaţia mea este să mă asigur ca oamenii să nu sufere după schimbările politice, să nu fie disfuncţionalităţi în sistem. În rest, alte priorităţi cu siguranţă că le va face noul ministru al Sănătăţii", a declarat Bănicioiu.

Întrebat dacă va demara controale în spitale pentru a fi verificate condiţiile igienico-sanitare, la 1 martie, aşa cum era prevăzut în proiectul lui Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu a spus că nu ştie ce se întâmplă după 4 martie.

"Nu ştiu ce se va întâmpla după marţi (4 martie, n.r.), dar eu cred că acesta este un proiect foarte bun, care trebuie continuat. Vom vedea cum ne vom încadra în program, că este 1 martie, că este în prima parte a lui martie, cert este că trebuie început", a precizat Bănicioiu.

El a subliniat că, în calitate de medic, îşi doreşte ca măcar curăţenie să fie făcută în spitale chiar şi cu bani puţini. "Vom încuraja această acţiune", a spus Bănicioiu.

Întrebat despre scandalul de la Institutul Cantacuzino, Bănicioiu a spus că aşteaptă raportul OMS şi cel al SRI.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a preluat interimar mandatul de ministru al Sănătăţii, după ce Eugen Nicolăescu a demisionat, în urma deciziei PNL de a ieşi de la guvernare. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044002 (s)