News Flash:

VISITBANAT, un proiect de promovare a Banatului, atat în Romania cat și în Serbia

6 Iulie 2017
1562 Vizualizari | 0 Comentarii
visitbanat 2
Românii È™i sârbii vor avea È™ansa să descopere Banatul, de-o parte È™i de alta a graniÈ›ei, aÈ™a cum nu au mai avut-o până acum. Banatul deopotrivă românesc È™i sârbesc, cu locuri fabuloase care se pierd în începuturile istoriei, cu frumuseÈ›i naturale unice în Europa, Banatul – ca centru cultural cosmopolit al zonei de Vest a țării noastre, toate se vor arăta turistului, pentru prima dată, într-un discurs complet, folosind ca mijloace de comunicare filmul de scurtmetraj È™i fotografia, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacÈ›iei.
FundaÈ›ia Rubin împreună cu Centrul Cultural Kikinda au început implementarea proiectului „VISITBANAT – IniÈ›iativă integrată de marketing pentru promovarea regiunii Banat”. Proiectul este finanÈ›at de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Axa Prioritară 4 „Atractivitate pentru turism durabil”.
Astfel, în aceste zile se pun bazele unui festival de scurtmetraje È™i fotografie, care se va desfășura atât în România cât È™i în Serbia. Este vorba de un festival unic pentru toate categoriile de public, căruia i se vor revela cele mai interesante destinaÈ›ii turistice din regiune, materialele prezentate având scopul de a face cunoscut potenÈ›ialul turistic extraordinar al regiunii Banat.
Proiectul se va derula în perioada iunie 2017 – iulie 2018, printr-o iniÈ›iativă comună a FundaÈ›iei Rubin È™i a Centrului Cultural Kikinda. Pe lângă festivalul multimedia, se vor desfășura diverse activități destinate poziÈ›ionării Banatului È™i a valorilor sale ca destinaÈ›ie turistică majoră. Proiectul mizează È™i pe dezvoltarea economiei locale în mediul turistic de graniță. Pe cale de consecință, vor fi dotate două centre foto-video, unul în TimiÈ™oara È™i unul în Kikinda, care vor funcÈ›iona ca centre logistice pentru dezvoltarea ulterioară a instrumentelor de promovare turistică. Vor fi organizate sesiuni de training pe trei teme specifice: e-marketing, fotografie È™i video.
Activitățile vor creÈ™te oportunitatea de angajare a 40 de persoane din comunitatea locală È™i vor dezvolta abilitățile a 20 de antreprenori, deÈ›inători de afaceri mici È™i medii din domeniul turistic, în zona Banatului, de-o parte È™i de alta a graniÈ›ei. În cadrul proiectului vor fi dezvoltate instrumente de promovare turistică, printre care se numără o platformă web accesibilă publicului larg, un album fotografic È™i un DVD multimedia de promovare a valorilor turistice bănățene.
VISITBANAT este unul din proiectele care, prin activitățile susÈ›inute, se alătură demersurilor comunității în cadrul programului TimiÈ™oara – Capitală Culturală Europeană 2021.
Bugetul total al proiectului este de 170.054,85 euro, din care 144.546,61 euro (85%) reprezintă finanÈ›area din partea Uniunii Europene prin intermediul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, 17.487,15 euro, co-finanÈ›area din partea Bugetului de Stat al României, 2.690,34 euro, contribuÈ›ie proprie din partea beneficiarului român, iar 5.330,75 euro, contribuÈ›ie proprie din partea beneficiarului sârb.
Sursa: http://www.ziarulactualitatea.ro/

banatul visitbanat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005003 (s)