News Flash:

Visand la metrou, timisorenii vor merge la lucru cu.. bicicleta. Timisoara este primul oras din Romania in care s-a introdus transportul public pe doua roti

2 Iunie 2015
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete ratt
De la 1 iunie, Timisoara este primul oras din Romania in care mersul pe doua roti devine oficial mijloc de transport in comun. 300 de biciclete pot fi folosite gratuit din mai multe statii din oras.
Irina este studenta la Politehnica, iar cu bicicleta parcurge acum drumul pana la Universitate in mult mai putin timp.
”Mi se par foarte utile, in special pentru mine, eu personal nu detin o bicicleta, de obicei la facultate ma duceam pe jos sau cu taxiul, iar asa o sa imi fie mult mai bine si e si mai placut”, spune Irina Tanasoiu, studenta.
Cele 300 de biciclete pot fi imprumutate cu ajutorul unui card electronic. Acesta se elibereza gratuit, pe baza actului de identitate, la sediul RATT. Timisorenii s-au grabit astazi la ghisee sa testeze vehiculele pe doua roti:
”Lucrez intr-o zona indepartata si plec mai tarziu, pe la 12 noaptea plec de acolo, neavand RATT disponibil, chiar ma bucur sa folosesc bicicleta”,
”Deci daca nu vine mijlocul de transpot, o iei, te folosesti de ea o ora, ajungi unde trebuieste”, 
”Mi se pare o idee buna”.
Vehiculele pe doua roti sunt impartite in 25 de statii din oras. ”11 dintre ele suprapuse peste statiile RATT. Cred ca este o premiera in Romania”, afirma Nicolae Robu, primarul Timisoarei.
Dupa ce inchei fomalitatile, iei bicicleta din rastel si pornesti la drum, mare atentie, insa o poti folosi doar pentru transport, nu si pentru plimbari. Iar cand ajungi la destinatie o lasi in statie pentru urmatorul pieton grabit”, explica Vlad Ungar, reporter Digi24 Timisoara.
Proiectul a fost finantat cu bani europeni. A fost nevoie de aproximativ 6 milioane de lei ca bicicletele sa devina mijloc de transport public in Timisoara.

irina tanasoiu sediul ratt nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004956 (s)