News Flash:

VIDEO - Metoda prin care poti creste un avocado dintr-un simplu sambure

18 Octombrie 2017
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
avocado
Fructul de avocado este foarte sanatos si recomandat de nutritionisti si medici in diete. Numit si „untul vegetal”, acesta poate furniza cu succes nutrientii de care are nevoie organismul pentru o dezvoltare optima.
Chiar daca intra in categoria „fructelor exotice”, avocado se poate creste si acasa. Nu aveti nevoie decat de un sambure care provine de la un fruct deja consumat, un pahar cu apa si cateva betisoare de lemn.
Extrageti cu mare atentie samburele de la un fruct matur si copt si curatati-l bine de resturile de pulpa. Puteti folosi in acest scop o periuta fina. Un sambure cu leziuni nu va mai germina.
Cu ajutorul unor betisoare de lemn suspendati samburele de avocado (care arata ca o castana) deasupra unui pahar cu apa. trebuie sa fie cufundat o treime in apa din pahar si il asezati la loc luminos si calduros dar ferit de actiunea directa a rezelor soarelui. Completati periodic nivelul apei din pahar cu apa de la robinet.

In functie de conditii, in 2, pana la sase saptamani, samburele ar trebui sa dezvolte radacina si tulpina.
„Cand tulpinita a crescut suficient si ii apar primele doua frunze, aceasta se taie de la jumatate si se lasa sa creasca din nou (in acest fel, coroana plantei obtinute va fi mai bogata). Se transplanteaza apoi intr-un ghiveci cu pamant bine ingrasat si drenat. Puteti tine ghiveciul vara pe balcon sau in gradina, avand grija sa il mutati in casa cand temperatura scade sub 12-15 grade Celsius”, noteaza jurnalul.ro.




avocado nutritionisti fruct matur pulpa balcon celsius
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006434 (s)