News Flash:

Vesti bune! Primaria Timisoara a primit bani pentru reabilitarea Spitalului de Copii "Louis Turcanu"

30 Decembrie 2014
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
 Primarul Nicolae Robu, aflat in vacanta in Dubai, a anuntat, marti, pe contul sau de Facebook, ca Guvernul a virat cele 5 milioane de lei alocate constructiei Corpului B de la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara.
Pana nu demult, primarul Timisoarei sustinea ca Guvernul nu a dat niciun leu proiectelor importante ale municipiului, desi exista o Hotarare de Guvern ce prevedea alocarea sumei de 5 milioane de lei pentru constructia Corpului B al Spitalului de Copii. Cu toate acestea, Robu se arata sceptic si sustinea ca atunci cand banii vor fi virati efectiv in conturile Primariei Timisoara va fi primul care va recunoaste acest lucru. Iata ca, cu doar o zi inainte de noul an, banii alocati Spitalului de Copii au intrat in conturile municipalitatii timisorene.
“In semn de fair play. Dupa cum sunt convins ca va amintiti, dragi prieteni, pe parcursul anului 2014, am declarat, in repetate randuri, ca Guvernul PSD condus de Victor Ponta nu a dat NICIUN LEU pentru Timisoara, mentionand ca, daca situatia se va schimba, voi fi primul care va face cunoscut acest lucru. Ei bine, in sfarsit, Guvernul a virat in contul Primariei Timisoara suma de 5 milioane lei, aprobata de la inceputul anului prin Legea bugetului pe 2014, pentru Noul Corp al Spitalului de Copii. Evident, faptul nu poate decat sa ne bucure”, a scris Robu pe Facebook.
Insa, pentru ca valoarea proiectului se ridica la circa 100 de milioane de lei, Robu cere ca Guvernul sa gandeasca o planificare multianuala si sa comunice suma totala cu care va participa la aceasta investitie, scrie tion.ro.
“Cer, insa, in continuare, Guvernului, sa includa Noul Corp al Spitalului de Copii din Timisoara in planul national de investitii si sa comunice suma totala cu care se angajeaza sa participe la realizarea lui, respectiv esalonarea respectivei sume pe ani bugetari, pentru a ne permite sa facem si noi acelasi lucru cu cota parte ce ne va reveni prin diferenta. Reamintim ca valoarea totala a investitiei este de circa 100 milioane lei! Pentru 2015, ne asteptam din partea Guvernului, pentru obiectivul in discutie, la cel putin 20 milioane lei”, a mai scris Robu.
El nu uita sa aminteasca faptul ca acesti bani sunt singurii din acest an pe care Guvernul i-a alocat pentru finantarea unui proiect major al Timisoarei si spune ca se asteapta ca Bucurestiul sa finanteze si Centura de Sud.
“Daca tot veni vorba de Guvern, reamintesc ca asteptam sa vedem inclusa in master plan-ul pe transporturi Centura Sud a Timisoarei, omisa initial si realizarea ei cat mai grabnica!”, concluzioneaza Robu.

guvernul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006051 (s)