News Flash:

Veste proasta pentru toti romanii. PRETUL GAZELOR...

9 Martie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze naturale
Piata gazelor se va liberaliza complet de la 1 aprilie, ceea ce inseamna intre altele si o crestere cu 5-6% a preturilor la consumatorii casnici, a declarat joi Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

Conform Ordonantei de Urgenta 64 din 2016, care este in dezbatere in Parlament, incepe procedura de liberalizare totala a pietei de gaze naturale din Romania, cu referire exacta catre piata casnica. Astfel ca de la 1 aprilie „nu va mai exista un pret reglementat pentru productia de gaze si vor ramane reglementate doar celelalte elemente ale pretului final: tarifele de retea, de furnizare si elementele care sunt considerate monopol naturale”, a afirmat Niculae Havrilet. El a participat la o conferinta pe teme energetice organizata de Energy-Center.ro
Oficialul a detaliat ca masura va duce la o majorare intre 5 si 6% a preturilor actuale pentru populatie sau, concret, cu 3-4 lei per gospodarie. „In previziunea noastra, consideram o crestere de cativa lei pe MWh, adica o crestere intre 5% si 6% pe mia de metri cubi”.
Presedintele ANRE a subliniat insa ca populatia va fi in continuare protejata in fata unor fluctuatii majore a preturilor pe piata libera. „Achizitia gazelor pentru populatie se va face pentru un an de zile, este asa-numitul an gazier, pentru o perioada de iarna, respectiv octombrie-aprilie. Practic, furnizorii care sunt atasati acestei pietei vor cumpara gaze la pretul de acum pentru un an intreg”, a mentionat Havrilet.

piata gazelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006004 (s)