News Flash:

Pedepse majorate cu INCHISOAREA pentru falsificarea sau contrafacerea produselor, a medicamentelor si marcilor

9 Martie 2017
935 Vizualizari | 0 Comentarii
falsuri
Deputatul PSD Iulian Iancu, presedinte al Comisiei de Industrii din Camera, a depus la Senat o propunere legislativa de modificare a Codului penal prin care sunt majorate pedepsele cu inchisoarea pentru falsificarea sau contrafacerea produselor, a medicamentelor sau a marcilor.
Iancu propune o majorare substantiala a pedepsei cu inchisoare - de la 1 la 8 ani, fata de 3 luni pana la 3 ani in prezent – pentru prepararea de alimente ori bauturi falsificate, alterate sau interzise consumului, vatamatoare sanatatii, sau pentru expunerea spre vanzare sau vanzarea unor astfel de alimente sau bauturi, cunoscand ca sunt falsificate sau alterate ori interzise consumului.
O alta majorare substantiala de pedeapsa - de la 2 la 8 ani, fata de 6 luni la 3 ani in prezent – este propusa pentru punerea in consum public de carne sau produse din carne, provenite din taieri de animale sustrase controlului veterinar, daca a avut ca urmare imbolnavirea unei persoane.
Deputatul PSD propune majorarea pedepsei cu inchisoarea de la un 1 an si 6 luni la 7 ani - fata de 1 la 5 ani, in prezent, pentru infectarea surselor sau retelelor de apa. Mediafax.ro

codului penal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005996 (s)