News Flash:

Vernisajul expozitiei de pictura "Poveste orientala" a artistului plastic Attila Bajko

13 Decembrie 2022
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
317109556 719062495808112 9028123323502216965 n

In data de 15 decembrie la ora 18:30 la galeria Pygmalion, str. Episcop Augustin Pacha nr.8, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura "Poveste orientala" a artistului plastic Attila Bajko. 
Expozitia cuprinde lucrarile care au stat la baza ilustratiilor cartii de poezie pentru copii Marea aventura a micii albine Mitsu (Editura Humanitas Junior). 
Cuvantul de deschidere va fi facut de Mircea Dragu, autorul cartii.  

Mitsu este o carte de poezie pentru copii, dar nu numai pentru ei. (S)pune in versuri o realitate entomologica, modul unic in care albinele japoneze au invatat sa se apere de marea viespe orientala. 

Cand temuta viespe mandarina, o lighioana cat o vrabie, da iama in campia parfumata unde traiesc albinele europene, Mitsu, cea mai mica dintre ele, porneste in aventura vietii sale. Cu zapis si invoire de la regina stupului, albina cea neinfricata pleaca in zbor peste mari si tari, spre Orientul Indepartat, ca sa invete de la albinele nipone tactici de aparare impotriva temutei viespi. In Tara Soarelui Rasare, in stupii din gradina Yoko-Hara, Mitsu descopera cat de importante sunt seriozitatea, rabdarea si munca in echipa si, mai cu seama, afla de la marele sensei Musashi secretul cu ajutorul caruia poate invinge infricosatoarea viespe. Vreti sa-l aflati si voi? 

„Eu cred ca oricate povesti cu albine s-ar scrie, tot nu sunt destule. De aceea, cand apare o poveste ca Marea aventura a micii albine Mitsu, cu albine, viespi mandarine, lupte intre rau si bine, eroi (un roi!) si cultura nipona (o tona!), si mai e scrisa si in rime, o citesc pe nerasuflate“, dezvaluie Carmen Tiderle, autoarea volumului Fabrica de lipici.


Parteneri: Directia Judeteana pentru Cultura Timis - Libraria independenta „La Doua Bufnite” -  Editura Humanitas Junior 
Sponsori: Prospero - Rovinhood

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005087 (s)