News Flash:

Verificari la sange la cei care au cumparat apartamente ANL in Timisoara. Traian Stoia: Unii vor ramane fara locuinte

4 Iulie 2014
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
La Timisoara, chiriasii ANL si-au cumparat apartamentele la care aveau dreptul cu toate ca mai aveau in proprietate alte locuinte. Inspectorii primariei au descoperit un prim caz, urmand sa faca verificari la sange la toti cei care au cumparat locuintele ANL.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, pana acum s-au vandut 26 de apartamente prin Agentia Nationala de Locuinte. 18 au fost cumparate in primele blocuri, cele albastre, B1 si B2, ridicate in anul 2003.

Cumparatorii nu aveau insa dreptul la ele daca au in proprietate alte locuinte sau chiar si case de vacanta. Oamenii insa, de rea-credinta, spune Stoia, au semnat declaratii pe propria raspundere cum ca nu detin alte proprietati.

“S-au facut foarte multe vanzari in baza legii 152/1998 prin ANL. Primaria a vandut apartamentele de pe Miloia. Avem acum o speta care produce multa agitatie in randul cumparatorilor. O conditie pentru ca actele de vanzare-cumparare sa nu fie lovite de nulitate absoluta este prevazuta de Legea 152, care spune ca titularul contractului de inchiriere si membrii familiei acestuia sa nu detina o alta locuinta in proprietate, inclusiv o casa de vacanta.

Daca ai o casa de vacanta sau o alta proprietate, nu ai voie sa cumperi o locuinta de la stat pe baza acestei legi. Aici, in cel mai pur stil romanesc, oamenii s-au dus si au dat declaratii ca nu au nicio casa in proprietate, nicio casa de vacanta. Acum se iau datele de la Fisc si unde se gaseste ca oamenii au cumparat declarand in fals urmeaza procedurile legii. S-a descoperit un caz”, a povestit, vineri, viceprimarul Timisoarei.


traian stoia locuinte vanzari nulitate absoluta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042665 (s)